Apel către prefectul Ciprian Băncilă

Apel către prefectul Ciprian Băncilă

prefect brasov ciprian bancilaSă nu uitaţi, domnule Prefect, şi de solicitarea princeps a Asociaţiei Noul Spital al Brașvului, aceea de a cere Ministerului Sănătăţii să facă publice CRITERIILE pe baza cărora se înfiinţează SPITALELE REGIONALE! În lipsa acestor informaţii, ne vom zbate ca peştele pe uscat, în timp ce politicienii de prin ţară îşi vor impune deciziile politice, fără nicio legătură cu realităţile din teren.
În acest context, daţi-mi voie, dragi braşoveni, ca, „pro bono”, să aduc în spaţiul public o discuţie care se bazează pe o informaţie-bombă, survenită „pe surse” (politice!). Se pare că disperarea politicienilor craioveni şi a celor care îi susţin „din umbră” de a construi un spital nou în Bănie este din cauză că „celui mai mare spital monobloc din ţară” i-a fost afectată major structura de rezistenţă prin intervenţii neprofesioniste (spargeri de diafragme, dărâmări de stâlpi de rezistenţă, etc.), produse de-a lungul ultimilor ani. Se spune că în contextul afectării grave a rezistenţei acestei mega-structuri, cineva (oare câţi? oare cine?) ar trebui să răspundă. Dar nu şi dacă spitalul actual va fi demolat prin implozie, înainte de a cădea (chiar şi parţial) în urma unui cutremur!
DOMNULE PREFECT! Nu ne-aţi putea ajuta să aflăm oficial adevărul? Că dacă ar fi aşa, pe de o parte Braşovul ar avea acces mai rapid la fondurile necesare unui Nou Spital, iar pe de alta, le-aş propune celor din regiunea cu capitala la Craiova să nu mai adune fonduri pentru „Cuminţenia Pământului”. S-o facă pentru a le face celor responsabili de un atare dezastru viaţa mai uşoară. La brutărie!

  • dr. Dan Grigorescu,
  • membru în Comitetul Director al Asociaţiei Noul Spital al Brașovului,

Leave a Reply

Your email address will not be published.