Alocaţia de hrană din spitale este o bătaie de joc

Alocaţia de hrană din spitale este o bătaie de joc
Foto. Adevarul

Foto. Adevarul

După cum a promis la învestire, noul prefect al judeţului Braşov, Ciprian Băncilă, s-a întâlnit cu managerii spitalelor din Braşov, pentru a se pune la curent cu problemele cu care se confruntă.

Una dinte problemele prezentate de aceștia a fost faptul că suma alocată pentru hrana pacienților este infirmă, sub necesităţile preparării hranei acestora. Hotărârea Guvernului 429/2008 stabileşte baremul privind alocaţiile de hrană: între 7 şi 13 lei/zi pentru bolnavii adulţi şi între 1,8 şi 14,5 lei/ zi pentru copii.

„În acest context, s-a propus iniţierea unui demers legislativ pentru creşterea nivelului maximal al alocaţiei de hrană pentru pacienţi, ceea ce ar permite cheltuirea sumelor necesare din bugetele existente ale spitalelor. Prefectul Ciprian Băncilă a preluat această problemă, urmând să iniţieze demersurile necesare către Ministerul Sănătăţii în vederea promovării unui proiect de act normativ”, se arată într-un comunicat de presă al Prefeturii Braşov.

De asemenea, prefectul a anunţat că a transmis Ministerului Sănătăţii un memoriu formulat de către Asociaţia Noul Spital al Braşovului, prin care se solicită sprijinul în vederea construirii în municipiul Braşov a unui spital public de urgenţă, clinic, de rang regional. „Solicitarea a fost însoţită de argumente de ordin strategic, teritorial, demografic, social, economic, financiar şi educaţional”, au precizat reprezentanţii Prefecturii.

  1. Teorie avem suficientă,de gargaragii nu ducem lipsă, topuri întregi de hârtie se scriu pentru orice fleac pe care-l dezvoltăm precum puii cu hormoni ,după care nimeni nu mai citește nimic ,praful se așterne si peste maldarul de hârtii și peste ideile emitatorilor .
    Ai coșmar dacă intri dintr-un spital brașovean ,dar iată dânșii gargaragii vor zgarie nori în condițiile în care ei nu au.t în stare să zugrăvească ce au si sa puna pe masa pacienților un meniu corespunzător atât cantitativ cât și raportat la suferințele acestora .
    Ca să gândești nu-ți trebuie zgarie nori ci trebuie să ai moralitate ,respect fata de semeni si fata de tine ,iar politică făcută cu minciuna si dezmăț nu aduce beneficii comunității. Dovediți sursele de finanțare și spor la treaba ,dar până atunci nu putem demola totul.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.