Cătălin Leonte: „Prima Școală Românească e mai veche decât partidele noastre”

Cătălin Leonte: „Prima Școală Românească e mai veche decât partidele noastre”

catalin leonteReporter: Sezonul de iarnă a fost un succes pentru Corona Brașov. La patinaj viteză, Mihaela Hogaș a adus prima medalie olimpică după aproape o jumătate de veac. Schiorii s-au întors încărcați de medalii de la campionatele naționale. Cum ați reușit?

Cătălin Leonte: Prin muncă. În spatele fiecărei victorii e munca susținută. Când am preluat managementul secției de sporturi de iarnă, acum aproape patru ani, mi-am propus, ca orice brașovean care a crescut pe pârtie, să avem un cuvânt de spus când vine vorba de sporturi de iarnă. Dacă nu noi, cine? A fost nevoie timp, de fonduri, de motivație. Sportivii și antrenorii aveau nevoie de o infrastructură managerială asemănătoare cu cea din marile firme. Am reușit pentru că suntem o echipă adevărată: de la campioni la antrenori, de la management, la sponsori. O echipă a Brașovului.

Reporter:  Pe panourile care au apărut în oraș vorbiți despre creșterea Brașovului. A început campania electorală?

Cătălin Leonte: Voi candida la Primăria Brașovului și trebuie să fac cunoscut acest lucru. Noua lege a alegerilor spune limpede ce ai voie și ce nu ai voie să faci sau câți bani ai voie să cheltuiești în campania electorală. Dar campania începe cu o lună înainte de alegeri. E firesc și legal să anunți că te-ai înscris în competiție. De altfel, nu sunt singurul. Pentru că vin din mediul privat, am un alt ritm, sunt mai dinamic. Am făcut câteva contracte cu firmele care dețin panouri în oraș și am acționat. Perfect legal și perfect transparent.

Reporter: Cine vă susține?

Cătălin Leonte:  Financiar, mă susțin singur. Sunt independent, nu am în spate nici sponsori de partide, nici liste de consilieri, indiferent cum ar fi acestea, în ordine alfabetică sau în ordinea în care vor să intre în Consiliul Local.

Reporter: Vă referiți la PSD, care a dat publicității lista de candidați pentru Consiliul Local în ordine alfabetică?

Cătălin Leonte: Mă refer la toate partidele care vor să conducă administrația. Relațiile mele cu PSD s-au răcit demult. Ritmul schimbării într-un mamut politic, oricare ar fi acesta, este extrem de lent, iar oferta partidelor nu mai corespunde dinamicii de azi. Cum spuneam, funcționez după o altă dinamică. Era normal să aleg un alt drum.

Reporter: Ați spus, atunci când v-ați lansat, că legea administrației trebuie schimbată pentru că impune membrilor Consiliului Local să se supună mai întâi ordinelor de partid. Dacă nu le respectă…

Cătălin Leonte: Dacă nu le respectă, consilierii își pot pierde mandatul pentru că așa vrea șeful de la partid. Nu poți să votezi sau să ai inițiative care servesc orașului fără acceptul conducerii de partid. M-am declarat incompatibil cu această stare de suspunere față de partid în condițiile în care depui un jurământ prin care îți asumi că vei lucra în folosul comunității.

Reporter: Totuși, PSRO a  vă susține candidatura. V-ați apropiat de Mircea Geoană?

Cătălin Leonte: Mă apropii de oricine, partid, grup etnic sau asociație care crede în candidatura mea ca independent. Așa cum am mai spus, resping doar sprijinul extremiștilor. Eu cred în construcția inteligentă și eficientă și, dacă vrem să creștem Brașovul, trebuie să punem toți umărul la treabă. Oamenii de bun simț și de bună credință nu sunt interesați de joculețe și comentariile politicianiste. A trecut timpul politicii mocirloase. DNA face curățenie pe o parte, votul trebuie să facă ordine în partea cealaltă a administrației. Unul dintre visele mele este să ajungem la ziua în care, trecând spre Livada Poștei, să vedem procurorii stând la coadă la AJOFM pentru că nu mai au de lucru la Brașov.

Reporter: Credeți că va fi o campanie dură?

Cătălin Leonte: Nu a mea! Sunt născut în cetatea Brașovului, sunt educat să nu dau din coate și să nu împroșc cu venin. Și nici nu îmi fac statuie electorală din probleme sau proiecte pe care politicienii de “rit” vechi se fac că le descoperă acum și vor să le folosească electoral. Prima Școală Românească e mai veche decât partidele noastre, iar salvarea acestui monument va veni din partea brașovenilor. Mă aștept să fiu atacat pentru că sistemul doar așa știe să lucreze, dar sunt convins că epoca feudală s-a încheiat și lucrurile se schimbă în bine.

Reporter: Ce urmează?

Cătălin Leonte: Urmează să valorificăm ceea ce s-a făcut bine în Brașov și să creștem ca să devenim capitală regională. Acesta trebuie să fie statutul orașului nostru, nu altul. Depinde doar de noi.

Reporter: Ce va conta în campanie, omul sau proiectul?

Cătălin Leonte: Și omul, și proiectul. Degeaba spui că faci, dacă nu ești în stare, degeaba ești frumos, dacă nu știi să faci treabă. Și degeaba te îmbraci în uniformă de partid, dacă nu ești decât un soldat umil, supus capriciilor unor generali uzați din toate punctele de vedere.

Loading...
 1. Relatiile tale cu PSD s-au racit acum 2-3 saptamani cand ai plecat din partid, asa se intelege. Daca se raceau mai devreme, plecai! Insa cat ai papat cu ei la masa si ai fost de-a casei a fost bine, acum te dai musafir. Ai zis ca nu esti sustinut de partid, dar PSR-ul lui Geoana ce este, masina? Te contrazici singur in text. Mai sus sustiii ca nu ai pe nimeni, mai jos ca orice partid care te sustine e binevenit, cine Dumnezeu sa te mai inteleaga, aici se vede cata stabilitiate si coerenta politica ai.

  Reply
  • Citind comentariul tau am reusit sa inteleg mai multe lucruri:
   1. Esti un postac de partid ( sunt curios cu cat de platesc )…cel mai probabil al lui Nenea Pateu, Piulita…
   2. Catalin Leonte a pornit independent ( cred ca la asta se refera cand zice ca nu are pe nimeni ), dar nu refuza ajutorul partidelor ( cum e masina PSRO ).
   3. Cum iti mai merge ziarul tau online? sau confund modul tau de a scrie un articol?

   Reply
 2. Ce ai facut tu pentru Scoala Romaneasca cat timp ai fost consilier? Te-ai trezit acum in campanie, asa cum te-ai trezit si independent, si schior, si manager, si etc. Apropo, un mananger de succes are 20 de ani de activitate in spate. Tu mai mult ai activat prin Consiliile de Administratie unde ai ajuns cu PSD.

  Reply
 3. Anca sau Vasi…cum iti este mai usor sa iti zic?
  Banuiesc ca cei peste 15 ani de manager a unor banci din Romania nu valoreaza nimic…adica acestia nu putem sa ii punem ca si activitate in spate.

  Reply
 4. „dacă vrem să creștem Brașovul, trebuie să punem toți umărul la treabă.” Domnule/ Doamna Vasi- La asta se refera Catalin cand spune ca nu exclude apropierea de orice partid, grup etnic etc.

  Reply
 5. Prima scoala romaneasca din catun e mai veche decat piramidele egiptene.

  Reply
  • Te invit sa te documentezi putin si vei observa ca acest lucru este adevarat. Civilizatia geto-daca care a trait in zona brasovului, conform batranului Densusianu autorul cartii Dacia Preistorica, e mai veche decat pirammidele egiptene….IGNORANTULE!

   Reply
 6. Se vede ca ai stat mult la PSD…ai ramas cu sechele.Oricine are o alta opinie decat a ta este POSTAC, este pesedist, liberal, etc. Inteleg ca tu asa ai progresat, prin postaci, prin trucuri ieftine ca cel de a stat sub tutela PSD pana in urma cu 2 saptamani, dar nu toata lumea este asa ca tine. Aici se vede cat de slab esti ca si candidat. Nu ai raspuns la o intrebare simpla: ce ai facut tu pentru Prima Scoala Romaneasca? Ca e veche asta stim cu totii…chiar daca pozezi intr-un om documentat eu nu te suspectez ca ai fi vreun geniu, mai ales modul in care abordezi anumite probleme. Disperarea ta de a ajunge la carma orasului e mare, se vede clar.Nu uita ca pana in prezent esti doar un …PIERZATOR!
  Nu ai castigat nimic, absolut nimic. Esti acel individ care te-ai agatat de PSD ca mustele de telemea doar ca sa iti atingi scopul. Ai folosit mijloace murdare si asta spune totul despre tine ca persoana, asa ca nu te mai da mare aici. Trebuia sa fii mare si tare in Consiliul Local, in fata brasovenilor. Deocamdata nu ai punctat cu nimic, ai fost un simplu consilier de la PSD, atat.

  Reply
 7. Tare asta! Se cearta fostii admiratori cu actualii. Degeaba a pus Nita mai multi candidati in oala alegerilor locale pentru ca tot PNL castiga. L-au bagat si pe Popa si pe Leonte ca sa aiba un castigator. In zadar, ii bate Gabor la fundul gol

  Reply
 8. Prima Scoala Romaneasca e mai veche si decat PSD, nu-i asa domnule Leonte? Independent poate fi numit un candidat care nu a fost NICIODATA intr-un partid politic din Romania. Obiceiurile din PSD nu o sa va paraseasca niciodata, nici la manastire macar. „Managerii” din PSD au nenorocit tara asta, toate firmele conduse de pesedei s-au dus naibii atunci cand nu au mai avut acces la cascaval. As vrea sa ne spuneti concret ce ati facut in cei 12 ani in administratia locala pentru Prima Scoala. Cred ca nimic, doar v-a venit asa o idee ca ar da bine si la campania dvs.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via