Somon la cuptor cu cartofi și asparagus

Somon la cuptor cu cartofi și asparagus

652x450_072987-somon-sparanghel

  • -2 felii de somon 200/250g fiecare
  • -6 cartofi (3 albi si 3 roz) taiati in 4 : se presare peste ei ulei de masline , zeama de lamaie, sare si piper dupa gust , cimbru si usturoi pisat .
  • – 6/8 bucati de asparagus.

Se baga la cuptorul incins 25 minute la temp. De 200 grade C .
Preparare glazura somon : – suc de lamaie ( 2 lamai) , miere 2 linguri, ghimbir ras 1 lingurita , usturoi pisat/tocat (4 catei), cimbru presarat 1 lingurita.
Toate acestea se amesteca intr-un bol. Se scot cartofii afara dupa 25 de minute , se ridica pe tava si apoi se aseaza cele 2 felii de somon care se presare cu sare, piper dupa gust, se unge cu glazura de mai sus pe ambele parti.

Peste feliile de somon se pun 3 felii subtiri de lamaie taiata , se aseaza 1-2 betigase de cimbru , se presara niste ulei de masline iar in lateralele feliilor de somon se pun cateva bucati de asparagus care la randul lor se stropesc cu ulei de masline , zeama de lamaie , sare si piper dupa gust , usturoi pisat , cimbru si se baga la cuptor timp de 8-10 minute la 200 grade C.

  • Chef Mugurel Stroie, 
  • Guerrilla Cooking

Leave a Reply

Your email address will not be published.