Rulada de spanac cu crema de branză de vaci, cașcaval și somon

Rulada de spanac cu crema de branză de vaci, cașcaval și somon

downloadVă propunem o rețetă simplă, nu este foarte laborioasă, extrem de gustoasă și ofertantă pentru cei care doresc să o modifice pe propriul gust. Este vorba despre rulada de spanac cu cremă de branză de vaci, cașcaval și somon.

Ingrediente :
* 0,350 kg de spanac fiert , bine scurs de lichid si maruntit fin
* 3 oua
* 4 linguri de smantana
* 7 linguri de faina
* 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
* 1 lingura de zeama de lamaie
* sare , piper dupa gust
* 0,150 kg de branza de vaci proaspata
* 0,150 kg de cascaval ras
* 0,150 kg de unt la temperatura camerei
* 0,250 kg de somon afumat

Preparare:
Spanacul, oualele si smantana se pun ntr-un bol si apoi se bat bine cu furculita. Se adauga faina, sare si piper dupa gust, se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se amesteca totul si se toarna intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Blatul se coace in cuptorul preincins la 180 de grade Celsius, timp de 15-20 de minute. In timpul coacerii culoarea verde se va intensifica. Blatul nu trebuie sa se rumeneasca, ci sa treaca testul scobitorii, care, introdusa in blat, trebuie sa iasa curata.
Intre timp se prepara crema din branza de vaci si cascaval.
Blatul racit se va desface de pe hartia de copt. Apoi se va rula foarte strans si se va lasa sa sa raceasca in aceasta pozitie .
Se va unge cu crema de branzeturi, iar apoi se vor aseza feliile de somon acoperind toata suprafata. Se ruleaza foarte strans si se da la rece cel putin 2-3 ore inainte de taiere.

  • Stroie Mugurel Sebastian
  • chef Guerrilla Cooking Braşov

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate