Ministrul Mediului zice că Aeroportul nu este ronțăit de castori

Ministrul Mediului zice că Aeroportul nu este ronțăit de castori

intalnire ministrul mediu aeroprot castori

Ministrul Mediului, Cristiana Pașca-Palmer, a venit astăzi la Brașov pentru a vedea care este situația creată de solicitarea de a crea o arie protejată în zona Aeroportului.

Paradoxal, tot acest circ a fost creat de ministerul condus de domnia sa. Într-unul din birouri se avizează îndiguirea și amenajarea albiei pârâului Besălcin, investiție care vine în sprijinul construirii Aeroportului de la Ghimbav, iar în alt birou se pune problema unei zone protejate pentru populația de castori…

„Ma bucur ca am venit aici la Ghimbav si am lamurit o chestiune foarte importanta pentru viitorul aeroportului. Exista o certitudine. Castorii nu afecteaza in niciun fel constructia acestui proiect. Zona in care afla castorii este situata la cel putin 600 de metri de aeroport. Habitatul castorilor va fi declarat arie protejata si va fi amenajata adecvat. Dimpotriva, cred ca puteti profita de castorii din zona. Cred ca acest aspect reprezinta o pata de culoare si poate fi un punct de atractie pentru turistii care vin la Brasov”, a declarat d-na ministru, care a ajuns cu doar o oră și jumătate întârziere la Brașov. Ca să zicem așa, să fie primit…

Pe de altă parte, Cosniliul Județean, prin adresa 736/19.01.2016, a transmis Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor că nu este de acord cu blocarea constucției aeroprotului din cauza înființarea respectivei zone protejate.

„Județul nostru a făcut demersuri susținute în ultimii zece ani pentru ca acest proiect să devină realitate. Aeroportul Brașov – Ghimbav face parte din strategia de dezvoltare a județului Brașov, în acest sens fiind inclus în Planul de Amenajare a Teritoriului național – secțiunea I – rețele de transport și în planul de amenajare a teritoriului județean Brașov”, se arată în adresa semnată de vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Claudiu Coman.

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.