Campania „Plantează în România”, lansată la Brașov

Campania „Plantează în România”, lansată la Brașov

plantam in romaniaAsociația Creștem România Împreună anunță lansarea campaniei de împădurire intitulată «Plantează În România», pornind de la om la om, de la brașovean la român.

„Prin această inițiativă ne propunem să desfășurăm cea mai mare acțiune de împădurire de până acum, de pe teritoriul țării noastre. Ne dorim să avem ca țintă principală Brașovul, impactul  împăduririlor efectuate fiind cel mai mare pe aria judetului în cauză. Campania va avea loc în trei etape: prima etapă va cuprinde atragerea colaboratorilor, voluntarilor, susținătorilor și insituțiilor statului care se vor implica direct sau indirect în acțiunea de plantare. A doua etapă, cu sprijinul din partea voluntarilor și a donatorilor, va conține o componentă educativă – implementarea proiectului Ora Verde în sistemul de învățământ din România, pentru început cu focus pe judetul Brașov; și cea de-a treia etapă, depășirea recordului mondial la plantat de puieți, în anul 2017”, spune Mihai Mihu, reprezentanțul Asociației.

Campania  este lansată în contextul în care țara noastră se situează sub medie ca procent de suprafață împădurită, având doar 27,3% din suprafață acoperită de păduri, față de 32,4% media europeană. Ne clasăm astfel pe locul 13 în Europa și pe locul 10  în ceea ce privește  suprafața de pădure raportată la numărul de locuitori – 0,30 ha/locuitor, primele poziții fiind ocupate de ţările nordice (Finlanda, Suedia şi Norvegia).

„Ne dorim implicarea tuturor factorilor de decizie – Ministerul Mediului, Regia Națională a Pădurilor Romsilva (RNP), Ocoalele Silvice de stat și private din țară, cărora le punem la dispoziție toate platformele noastre virtuale, astfel încât să putem conlucra la împădurirea zonelor cele mai afectate de despăduririle abuzive și ilegale. Pădurea trebuie să rămână «uzina vie a vieții», după cum o definea marele apărător al pădurilor, academicianul Marin Dracea. Obiectivele noastre sunt acelea de a reface perdelele forestiere – acum distruse -,  de a ameliora situația terenurilor degradate și de a contribui la educarea românilor. Ne dorim, de asemenea, ca această acțiune să fie una prin care să demonstrăm unitatea națională, invitând pe această cale să ni se alăture toți cei preocupați de viitorul pădurilor, fie că vorbim de indivizi, ONG-uri sau diverse instituții private sau publice. Păduri sănătoase înseamnă mai puține alunecări de teren, mai puține inundații și nu în ultimul rând, conservarea biodiversității, a habitatelor și grija față de sănătatea oamenilor”, mai spune Mihu.

Pe site-ul campaniei www.planteazainromania.ro vor fi publicate, în timp real, date referitoare la parteneri, modalități de implicare – voluntariat, donații – și numărul de arbori care se vor planta, în funcție de noi toți. De asemenea, ne puteți accesa cu ușurință și pe pagina de Facebook Plantează în România

Contact: Asociația Creștem Romania Împreună: sediul în Brașov, Parcul Industrial Metrom, str. Carpaților nr. 60, telefon 0040 734 596.089, 0032 478.543.622 fax 0040 268 417.164. E-mail: contact@planteazainromania.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.