Ajutor pentru o familie cu şapte copii din Hărman, a căror casă a fost distrusă de un incendiu

Ajutor pentru o familie cu şapte copii din Hărman, a căror casă a fost distrusă de un incendiu

incendiu harmanDrama unui tată şi a celor şapte copii ai săi, care au rămas fără un acoperiş deasupra capului la început de an după ce un incendiu de la gospodăria vecină s-a extins şi la casa acestora din Hărman nu a rămas fără ecou, iar reprezentantul Asociației pentru Dezvoltarea și Promovarea Hărmanului, Sergiu Huțanu, a lansat un apel pentru sprijinirea acestei familii.

sergiu hutanu„Drama familiei este cu atât mai mare cu cât acum aproape trei ani copiii au rămas fără mamă, iar tatăl trebuie să aibă grijă de cele şapte suflete. Mama lor s-a stins, răpusă de o boală necruţătoare. Mă bucur că apelul meu la solidaritate a fost apreciat de către locuitorii Hărmanului, care au venit în ajutorul acestei familii năpăstuite. Cel mai mic dintre copii are trei ani, iar cel mai mare de 18 ani, iar acum se află în grija tatălui. Momentan, aceştia dorm la vecinii lor deoarece nu se poate locui în casa lor. Sunt 5 fete şi 2 băieţi! Tatăl nu are un venit fix, ci lucrează ca zilier pe unde poate”, ne-a declarat Sergiu Huţanu.

S-au strâns şi materiale de construcţii, constând în: lemne pentru acoperiş, polistiren, plăci de rigips, cabluri de electricitate, geamuri termopan, tablă pentru casă şi multe altele.

Alături de el au fost Radu Dan, Micu Cosmin, Mircel Sporea, Cristi Marchis, Marius Bularca, Sabin Florin Muntean, Novac Dan, Ionut Sporea, Donici Nicusor, Sergiu Hutanu, Mihai Costel, Vanessa Vasluianu, Andrei Maiereanu şi întreaga echipă de la Mişcarea Populară din Hărman.

Astfel, de Ziua Unirii, a organizat un concert folk caritabil dedicat zilei de 24 ianuarie, susționut de Tică Lumânare, în urma căruia a reuşit să strângă suma de 3.000 de lei, dar şi materiale de construcţii.

La apelul lui Huţanu au răspuns şi membrii Mişcării Populare. „Pe lângă ajutorul bănesc pe care am reuşti să-l strângem, sperăm ca în perioada următoare să găsim o firmă de construcţii care să efectueze lucrări pro-bono, ţinând cont că am reuşit să adunăm şi o serie de materiale de construcţii, cum ar fi ferestrele de termopan, care din câte şriu au fost montate de un locuitor din Hărman, Cristi Marchis”, ne-a spus preşedintele Mişcării Populare Braşov, Mihai Costel.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.