Percheziţii pentru înșelăciuni prin metoda Accidentul

Percheziţii pentru înșelăciuni prin metoda Accidentul
Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

La această oră, 70 de poliţişti din cadrul I.P.J. Brașov, Bacău, Buzău și Galați  efectuează șapte percheziţii pe raza județelor Bacău, Buzău și Galați, la persoane bănuite de înșelăciuni prin metoda Accidentul, cu un prejudiciu total de peste 40.000 lei. De asemenea, sunt puse în aplicare cinci mandate de aducere.

În perioada octombrie 2015 – ianuarie 2016, polițiștii brașoveni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria  Brașov, au urmărit activitatea infracţională a unui grup care ar fi înșelat mai multe persoane prin metoda Accidentul, cauzând un prejudiciu total de peste 40.000 lei.

„Grupul era format din persoane deținute într-un penitenciar și complici din afară, care contactau victimele telefonic, prezentându-se drept procuror, polițist sau avocat și le aduceau la cunoștință faptul că o rudă a lor sau o cunoștință ar fi fost implicată într-un accident de circulație și au nevoie urgent de o sumă de bani, pentru a  scăpa de închisoare. Sumele de bani solicitate astfel erau trimise pe numele complicilor, prin mandate poștale sau  companii de servicii financiare prin transfer de bani”, a u preciyat poliţiştii.

Activitățile desfășurate în acest dosar penal au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

  1. […] post Percheziţii pentru înșelăciuni prin metoda Accidentul appeared first on News […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.