blog-logo

Luni intră în funcţiune prima linie RAT cu sistem e-ticketing

Luni intră în funcţiune prima linie RAT cu sistem e-ticketing

terminat rat brasov2Luni, 28.12.2015, ora 13.00, în staţia RAT din Livada Poştei va avea loc deschiderea primei rute de transport în comun pe care va funcționa sistemul de e-ticketing şi toate componentele proiectului „Managementul informatizat al sistemului de transport în comun în municipiul Braşov”.

Edilii spun că braşovenii vor avea un mijloc facil de plată a transportului – ceea ce va permite introducerea şi altor planuri de tarifare, cum ar fi taxarea pe unitate de timp – o informare în timp real asupra timpilor de aşteptare în staţii, dar şi optimizarea sistemului de transport din municipiu printr-o gestionare mult mai eficientă a mijloacelor de transport în comun.

Pentru a veni în sprijinul călătorilor, timpe de trei luni va mai fi funcțional și sistemul de taxare cu bilet. De astăzi, sistemul va fi funcțional pe linia 20 și, etapizat, va fi introdus pe toate rutele

Evenimentul de astăzi reprezintă un prim pas foarte important atât pentru călători, cât și pentru noi, pentru că reacțiile pe care le vom primi ne vor ajuta să parcurgem cu precizie etapele viitoare ale implementării proiectului. Pentru R.A.T. Brașov este deosebit de important ca acest sistem să fie instalat în integralitatea lui și să funcționeze în beneficiul călătorilor”, a declarat directorul general al R.A.T. Brașov, Cristian Radu.

Contractul pentru informatizare sistemului de transport în comun din municipiul Braşov a fost semnat cu UTI Grup şi Radcom SRL din Bucureşti, respectiv asocierea de firme care a câştigat această licitaţie, care a fost tergiversată mai bine un an, din cauza contestaţiilor. Valoarea lucrărilor după licitaţie este de 23.741.756,71 de lei, fără TVA, un preţ mai mic faţă de valoarea estimată de 23.993.644,62 lei.

Alte articole:   Compania Apa Brașov anunță întreruperi pe două străzi din municipiu

Proiectul este finanţat 98% din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional, şi a fost estimat la valoarea de de 31.596.105,53 lei.Lucrările ar urma să fie finalizate cel târziu la data de 1 noiembrie 2015.

Informatizarea sistemului de transport deţinut de RAT Braşov va permite taxarea călătorilor prin sistem e-ticketing, pe baza de cartelă magnetică, respectiv în autobuze vor fi montate aparate care validează călătoria automat la urcarea în autobuz. În cadrul acestui proiect ar urma să fie modernizate şi 34 de staţii şi să fie instalate 119 panouri de informare pentru călători. Acestea vor oferi informaţii cu privire la graficele de circulaţie sau unele deficienţe apărute.

Alte articole:   Locuri de muncă Brașov: arhitect și designer interior

Prin implementarea noului sistem şi autobuzele şi troleibuzele vor putea fi monitorizate prin sisteme GPS. Sistemul de cartele va permite pe lângă accesul în mijlocul de transport şi taxare pe interval de timp, şi oferirea de acces pe baza unor cartele de călătorie speciale, la muzee, teatre sau alte obiective, respectiv un bilet de tip „destinaţie turistică”.

Distribuie dacă îți place!
  1. Felicitari ptr cei care conduc ,transportul in comun din BRASOV cat si soferilor ..etc. iubesc Brasovul ,este un oras exact k. in occident ..curat ..cat priveste transportul in comun este excelent ce faceti si felul cum circula autobuzele .frecventa lor etc ..se vede influienta occidentala a orasului .in bucuresti ..constanta e prapad fratilor se circula k. pe vreamea comunismului ..autobuze murdare ..jeguri .ies dimineata pe traseu f sa fie maturate exact cum raman de seara etc .inca o data FELICITARI BRASOV !!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate