Sâmbătă, ziua colindelor şi obiceiurilor populare în Piaţa Sfatului

Sâmbătă, ziua colindelor şi obiceiurilor populare în Piaţa Sfatului

colindatori brasov8Braşovenii şi turiştii sunt aşteptaţi sâmbătă la o seară magică care îi va introduce cu siguranţă în lumea tradiţională a colindelor de Crăciun. Intrarea publicului este liberă.
Pe scena amplasată în Piaţa Sfatului vor urca coruri, ansambluri folclorice din diverse regiuni ale ţării şi interpreţi de folclor ce vor prezenta tradiţii şi obiceiuri de Crăciun şi vor interpreta colinde tradiţionale. Spectacolul care este unul cât se poate de autentic va începe, la ora 16.00, cu un recital de muzică creştină contemporană sustinut de tineri din mai multe biserici evanghelice. Cei patru solişti vocali vor fi acompaniaţi de instrumente live, chitări acustice, chitări bass şi pian.

Ardealul va fi reprezentat de ansamblul „Cetăţuia“ care va interpreta colinde vechi din zona Transilvaniei. Regiunea Moldovei va fi reprezentantă de solista Acatrinei Carmen Lorena, împreună cu ansamblul de la Tupilaţi, judeţul Neamţ. Momentul artistic va aduce câteva cântece arhaice de crăciun, interpretate acapela, dar şi colinde mai cunoscute în regiune. Din Oltenia vor urca pe scenă Ansamblul „Trandafirii Teleormanului“, iar din Banat va urca pe scenă grupul de colindători „Bujorii“.

Seara va continua cu un regal de colinde româneşti celebre interpretate de un grup de 25 de colindători de la Poiana Mărului. Ţara Făgăraşului va încheia spectacolul de colinde prin recitalul consacratei interprete de muzică populară Diana Gribincea, alături de Ceata de Feciori din Drăguş.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.