Antrenor de campioni: Mihail Kiss

Antrenor de campioni: Mihail Kiss

mihail kissLa iniţiativa mai multor consilieri locali din municipiul Săcele,  precum şi prin adresele Federației Române de Culturism și Fitness, Asociației Hochei Club Municipal „Olimpia” Brașov și  cea înaintată Bogdan Lóránd, administrator și proprietar al salonului de culturism și fitness  „Evolve Gym”,  aleşii locali au decis acordarea titlului de „Cetăţean de Onoare” al municipiului Săcele domnului Mihail Kiss.

Născut la 30 august 1930, Mihail Kiss este, la 95 de ani, o personalitate marcantă a comunităţii săcelene, dar și al culturismului românesc, un om remarcabil, atât sub aspect profesional, cât și personal. Fire perseverentă și creativă, Mihail Kiss a reușit să înregistreze prima școală de forță particulară în 1967. El s-a apucat sa faca culturism separat de halterofili, improvizand o sala intr-un garaj din Sacele. A fost prima sala de culturism din Romania, dezvoltând, totodată, și aparatul de dezvoltare universală a mușchilor, pentru acesta din urmă fiindu-i conferit Certificatul de Inventator și premiul Lauri în cadrul unei festivități organizate la Brașov.

Activitatea acestuia nu se oprește aici, devenind antrenor al Clubului Sportiv Dinamo și v vicepreședinte al Federației Române de Culturism, de la înființarea acesteia, în 1990, până în anul 2000. În anul 1998, Kiss devine președintele Consiliului de Arbitraj, iar din anul 2006 președinte onorific al acestei federații. În întreaga sa activitate se regăsesc peste 10.000 de sportivi înregistrați, având în palmares și un campion mondial în persoana lui László Csaba.

Tot Mihail Kiss este cel care a avut curajul să alunece, la 85 de ani,  pe tiroliana de la canionul “7 Scări”, când a fost inaugurată, deşi are 21 de tronsoane, pe o lungime totală de 2.174 de metri.

  1. Tot respectul pentru el,un adevarat pasionat al sportului.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.