Cum va arăta noul cartier rezidențial Coresi Avantgarden. Va avea o școală și o grădiniță

Immochan continuă dezvoltarea celui mai mare proiect de regenerare urbană din Româniași demarează cea de-a treia fază a proiectului Coresi: zona rezidențială cu un potențial de 3.000 de apartamente, pe o suprafață de 46 de hectare.

Complexul rezidențial va fi dezvoltat în parteneriat cu Avantgarden Immo Invest, companie administrată de Daniela Kasper.

Denumit Coresi Avantgarden, noul complex rezidențial va continua modernizarea orașului Brașov și va readuce la viață 8% din suprafața orașului.

„Povestea începea în urmă cu patru ani, când anunțat că am cumpărat terenul de la Brașov. Proiectul Coresi a început în urmă cu trei ani, Prima fază este cea legată de centrul comercial. Faza a doua este în construcție și, în firescul lucrurilor, începem şi partea rezidențială. Pentru noi, Immochan, este o etapă nouă, cea rezidențială. Și, cum este important să ai lângă pe tine pe cineva care este specialist în domeniu, noi o avem pe Daniela. Și știți ce a făcut în Brașov, și am hotărât să pornim la acest drum împreună. Nu e vorba doar să facem un număr de metri pătrați de blocuri, ci să facem blocuri pentru oameni, pline de viață, să continuăm povestea de succes a Danielei și a Complexului Comercial Coresi. Să punem împreună cele două competențe: cea rezidențială certă a Danielei și cea comercială, pe care Immochan o are. Ne-am gândit ce putem face din acest două lucruri care sunt diferite, să facem un model nou, pe placul locuitorilor Brașovului. Prin proiectul pe care îl demarăm acum nu facem decât să continuăm procesul de urbanizare a 100 de hectare din Brașov. Ce era o poveste spusă de un dezvoltator imobiliar acum patru ani, acum povestea se leagă și merge mai departre. Ce ne propunem împreună este să demarăm coonstrucția noului cartier, la anul, spunem martie-aprilie, în funcție de vreme”, a declarat Tatian Diaconu, CEO Immochan România.

La rândul ei, Daniela Kasper, CEO  Avantgarden Immo Invest, a precizat că acest proiect a fost pregătit timp de un an: „Proiectul Coresi Avantgarden a coincis cu planul nostru de extindere în zona rezidenţială. Noi eram în căutarea unei noi zone de dezvoltare şi ne-a atras foarte mult zona Coresi, care a ajuns de referinţă pentru Braşov, unde oamenii vin să-şi petreacă  timpul liber şi îşi doresc să locuiască în apropiere. De aceea şi pentru noi este o atracţie de a investi în vecinătatea Coresi, cu atât mai mult cu cât este vorba despre un partener puternic şi serios, ceea ce ne determină să realizăm un proiect mai frumos decât ce am făcut până acum. Am venit cu elemente arhitecturale noi, am schimbat şi structura suprafețelor locuințelor, spaţiile verzi sunt generoase. Suntem pregătiţi să începem lucrările cât mai repede”.

CLICK pe poze pentru a se mări!

Tatian Diaconu a mai precizat că această zonă trebuie urbanizată cât mai bine. „Trebuie să facem un poriect pentru viitor, nu pentru trecut, a se vedea de exemplu zona Pipera din București. Ne punem întrebarea cum va arăta această zonă a Brașvului peste 20 de ani. Ne punem problema că dacă construim 3000 de apartamente, este foarte probabil să fie nevoie de infrastructură socială, o școală, o grădiniță. Nu vrem să ne substituim administrației locale și trebuie să purtăm aceste discuții împreună și cu cei care iau astfel de decizii. Trebuie rezervat teren și pentru acest utilități sociale. La parterul blocurilor vor exista spații comericale și de servicii, cum ar fi un birou notarial sau un dentist și alte astfel de servicii, pe care un complex comercial nu le oferă. Ne gândim la tot felul de lucruri, care nu amintesc de nostalgia vremurilor de altădată. Este vroba de spații sociale, unde oamenii din cartier se întâlnesc să se joace rhummy, să socializeze, locuri de joacă pentru copii la exterior, dar și in door, la interior, mai ales că la Brașov sunt multe zile ploioase”.

Cele mai multe apartamente vor fi cu 2 camere. Cel mai mic preţ – 32.500 de euro

Reprezentanta constructorului, Daniela Kasper, a anunțat că viitorii clienți au și facilități la plata apartamentelor, pentru care se acordă o garanție între 2 și 5 ani. Vor fi mai multe tipuri de apartamente cu  2 camere, pentru că este cea mai mare cerere – la 50 mp sau 43 mp – studiourile (unde bucătăria face parte din living). Doar  15% din totalul viitoarelor locuinţe vor avea 3 camere. În prima etapă vor fi realizate 560 de apartamente, care vor finalizate în cel mult trei ani. „Purtăm discuţii cu fiecare client în parte, care poate să îşi aleagă sistemul de încălzire. Am constatat o solicitare tot mai mare pentru încălzirea în pardodeală. La nivelul de finisare, conceptul nostru este de lăsa clientul să personalizeze după gustul lui apartamentul – gresia, faianţa, parchetul, ei să îşi poată pune amprenta”.

„Suntem împotriva conglomerării şi punem accent pe intimitate. Din cele 13 blocuri  – 11 blocuri vor fi cu cinci etaje, cu câte 40 de apartament, iar două blocuri vor avea 8 nivele, conform cerinţelor din PUZ-ul Primăriei. Fiecare apartament va avea un loc de parcare şi o boxă de depozitare la subsol. Noi vom porni de la preţul de 650 de euro/mp util, care va urca în funcţie de modalitățile de plată. Este preţul pentru plata în avans și se Poate ajunge până la 850 de euro/mp, inclusiv TVA (5%). În preț este inclusă și parcarea”, a precizat Daniela Kasper.

Aceasta a precizat că se oferă și un sistem de plată eşalonat, de cel mult un an de la momentul recepţiei apartamentului.

Etapele de dezvoltare a Coresi Avantgarden

 Într-o primă fază, Coresi Avantgarden va prinde contur printr-un lot de 150 de apartamente, iar lucrările de construcție vor începe în perioada martie-aprilie 2016. „Începând cu cel de-al doilea an, ritmul anual se va dubla sau tripla, în funcție de capacitatea de absorbție a pieței”, adaugă Tatian Diaconu, CEO Immochan România.

Primul pas din proiectul Coresi, lansat în martie 2015 în Brașov, a adus conceptul de shopping resort în premieră pentru România. Coresi Shopping Resort a devenit o destinație unică de shopping și de petrecere a timpului liber, preferată de un număr din ce în ce mai mare de brașoveni. Astăzi, Coresi Avantgarden completează întregul proiect și devine un reper pentru un nou mod de viață în Brașov.

  1. Un loc de parcare pe ap. Este insuficient fata de gradul de motorizare al Brasovului. În anul 1996 în Brasov erau 49.000 de automobile iar acum ne spune INSS sunt 144.ooo !
    Fără 2- doua-locuri de parcare zona se va bloca,având în vedere ca nu am atins gradul de motorizare mediu european !
    Din start acest proiect nu este corespunzătoar,el rezolva interesul comercial al Investitorului:cât mai multe ap. Pe mp!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.