PSD zice că susține aeroportul. La vot e mai greu…

PSD zice că susține aeroportul. La vot e mai greu…

PSDPSD a trimis un comunicat de presă, în replică la faptul că am dezvăluit votul negativ al parlamentarilor social-democrați la capitolul alocări de fonduri pentru Aeroportul Brașov. Așa cum este de așteptat, parlamentarii PSD au vrut, dar nu pot…

Cum nu au putut nici la autostrăzi, nici la intermodalul de cale ferată, în general, cam la tot ce era important pentru Brașov… Nici în ceea ce privește alocarea de fonduri pentru investiții Consiliului judțeean Brașov, care așa ar fi avut bani pentru aeroport… Nici ei, nici cei dinaintea lor.

Pentru că în presa locală au apărut informaţii că  PSD nu a dorit ca Guvernul să aloce bani pentru realizarea Aeroportului Ghimbav-Braşov, dorim să precizăm următoarele:

Comisiile reunite de Buget Finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au discutat pe marginea propunerii de Buget Naţional pentru anul 2016. La dezbaterile privitoare la alocările pentru Ministerul Transporturilor, a fost formulat un amendament de către deputatul Mihai Sturzu. Acesta a solicitat 40 de milioane de lei pentru construirea Aeroportului Ghimbav-Braşov. Ministrul Transportului, dl. Dan Costescu a precizat că nu are bază legală să finanţeze acest obiectiv, deoarece investiţia este a Consiliului Judeţean Braşov. Acelaşi punct de vedere l-au avut şi reprezentanţii Ministerului Dezvoltării. 

Despre realizarea acestei investiţii, cel care a ridicat primul problema în faţa ministrului Costescu în comisiile reunite, a fost deputatul PSD Emil Niţă, care a cerut un punct de vedere privind un posibil sprijin pentru finanţarea Aeroportului de la Braşov. El a primit, mai apoi, susţinerea celorlalţi doi parlamentari braşoveni care fac parte din aceste comisii.

Pentru clarificarea în mod just a acestor probleme se pot audia înregistrarile publice ale dezbaterilor de la Comisii.

Singurul amendament pentru finanţarea aeroportului, formulat în scris şi depus în termen legal, a fost al deputatului Mihai Strzu. 

Parlamentarii, în special cei braşoveni, ai Partidului Social Democrat au acordat tot sprijinul lor pentru construcţia Aeroportului. Reamintim şi faptul că după expirarea termenului în care pe terenul primit de la Institutul Cartofului se mai putea finaliza investiţia, problema a fost rezolvată tot de către PSD. La iniţiativa senatorului Viorel Chiriac a fost formulat un proiect prin care se acordă construirii obiectivului timpul necesar,  iar noul act normativ a fost adoptat cu rapiditate.

CITEȘTE ȘI: PSD nu vrea finanțarea Aeroportului cu bani de la Guvern

Alte articole:   Cupa „Jandarmeria montană la înălțime!”
Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.