Handbal: Junioarele fac spectacol

Handbal: Junioarele fac spectacol

junioare III handbal corona brasovCentrul de Junioare de la Corona a intrat serios în atenția loturilor naționale. După ce nu mai puțin de șase jucătoare din echipa de junioare II sunt convocate constant la lotul național de junioare, în acest week-end a venit și rândul junioarelor III de la club să intre în atenția lotului național de cadete.
Nu mai puțin de șapte jucătoare din echipele de junioare III antrenate de Alin Bondar și Mihaela Seifer, și anume Miruna Pica, Maria Prunaru, Ana Seretean, Cristina Iordachi, Brigitte Bitay, Elena Zîmbu și Raluca Rădoi au fost convocate la selecționata seriei F, care a participat la un turneu la Târgu Mureș, alături de celelelalte selecționate ale seriilor din campionat. Echipa din care au făcut parte cele șapte junioare ale Coronei, împreună cu antrenorul Alin Bondar a fost în grupă cu selecționatele seriilor A, B și E și a ajuns până în finala turneului, pe care a pierdut-o însă, cu scorul de 27-22, în fața selecționatei seriei C, din care fac parte toate echipele din Galați – unele dintre cele mai bune din țară la acest nivel de vârstă. În perioada următoare antrenorii lotului, Steluța Luca și Ion Ivan vor anunța care sunt jucătoarele care vor participa la acțiunea naționalei de cadete.

Antrenorul echipei de junioare III de la Corona Brașov,. Alin Bondar a declarat după meciul din finală că este extrem de mândru că șapte junioare de la Corona au intrat în vederile lotului național. “Sunt extrem de bucuros pentru aceste fetițe care iată, după un an serios de muncă, încep să se vadă și rezultatele. Faptul că șapte junioare de la Corona au atras atenția lotului nu face altceva decât să ne demonstreze că la Brașov lucrăm bine și că trebuie să continuăm tot așa. Până la urmă, indiferent de câte dintre ele vor fi convocate, este extrem de important că antrenorii naționalei le au în vedere. Eu am mare încredere în potențialul lor și sunt convins că vor ajunge să facă performanță și vor ajunge și la lotul național în caeriera lor. Nu avem cum să rămânem indiferenți la faptul că lumea handbalului vorbește la superlativ de ceea ce se întâmplă la Corona la Centru de junioare, coordonat de Mariana Tîrcă. Chiar luăm lucrurile foarte în serios și ne facem treaba într-un mod profesionist, pornind chiar de la nivelul de inițiere, și drept dovadă, acest lucru se vede”, a spus antrenorul junioarelor III de la Corona.

junioare II handbal coronaTot în acest weekend, echipa de junioare II a clubului Corona a câștigat „Cupa King”, organizată de CSM București, acolo unde, pe lângă echipa gazdă au mai participat LPS Brăila, CSM Ploiești și Corona, care s-a și întors acasă cu trofeul. Junioarele Brașovului au câștigat cu scorul de 41-18 meciul cu LPS Brăila, cu 26-19 în fața celor de la CSM Ploiești și cu 24-19 în meciul jucat cu CSM București.

La finalul competiției, antrenoarea Coronei, Mariana Tîrcă a declarat că a fost un turneu extrem de util și că este fericită că jucătoarele pe care le antrenează au terminat pe locul I în condițiile în care a rulat întreg lotul avut la dispoziție.

„A fost un turneu extrem de util, mai ales că vine în perioada în care noi nu avem jocuri oficiale, astfel că orice joc ne prinde foarte bine. Fetele au fost admirabile, au avut o atitudine de care am fost tare mândră. S-a jucat cu o ambiție foarte mare și tocmai din acest motiv sunt și mai fericită că fetele noastre s-au impus. Pot spune că dincolo de faptul că am câștigat turneul, ne-am îndeplinit obiectivul, și anume acela de a rula întreg lotul pe care l-am avut la dispoziție“, a spus Mariana Tîrcă.

Marți, de la ora 12.00, echipa de junioare II de la Corona va juca în Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași“ un meci amical în compania echipei de liga națională HC Sebeș Alba.

Leave a Reply

Your email address will not be published.