Premieră culturală unică la Hărman

Premieră culturală unică la Hărman

teeatru harman sergiu hutanu2Spectacol cum nu au mai văzut niciodată sătenii din Hărman. Aproximativ 200 de persoane au umplut până la refuz sala de spectacole a Casei de Cultură din comună.

Actorii Teatrului Sublim Art de la Centrul Cultural Reduta din Braşov le-au făcut un cadou de neuitat piticilor din Hărman, dar şi părinţilor şi bunicilor acestora.

„Prâslea cel Voinic a ajuns la Hărman, de Moş Nicolae, unde a fost întâmpinat de cei mai frumoşi şi cuminţi, împreună cu care i-am învins pe cei trei zmei şi am readus în regat Bunătatea, Hărnicia şi Iubirea”, ne-au spus actorii după spectacol.

„Am vrut să facem o surpriză tuturor, pentru că, dacă vrem să ne lăudăm că avem o comună bogată nu doar prin număr de locuitori sau prin avuţia de la bugetul local, trebuie să demonstrăm că suntem bogaţi şi spiritual, iar hărmenenii sunt oameni care pot aprecia frumosul şi un act cultural de calitate. Bucuria mea este că au venit în număr foarte mare, iar pe cei mai cuminţi dintre cei mici – adică pe toţi – i-am răsplătit cu dulciuri la finalul spectacolului”, ne-a declarat Sergiu Huţanu, organizatorul acestui eveniment.

Surpriza a fost imensă pentru cei care au venit să vizioneze piesa de teatru pusă în scenă de actorii braşoveni. „A fost cel mai frunos eveniment care s-a organizat la noi în comună de când sunt în Hărman. Nu am văzut niciodată vreun eveniment de asemenea amploare organizat de către Primărie, ceea ce este regretabil”, ne-a spus consilierul local Dan Radu.

Și dascălii spun că evenimentul a fost binevenit pentru comunitatea din Hărman. „A fost foarte educativ, a prins foarte bine la copii. Se vedea bucuria pe feţele copiilor. În acelaşi timp, trebuie să aveţi în vedere faptul că foarte mulţi copii din Hărman nu au posibilităţi materiale să meargă la o piesă de teatru la Braşov sau părinţii acestora nu îşi permit nici măcar să le plătească biletul de intrare. A fost superb, iar reacţia copiilor a fost pe măsură. A fost un act educativ unic pentru copiii din Hărman”, ne-a declarat profesoara Venera Tătaru.

CLICK pe poze pentru a se mări!

„Tot timpul se vorbeşte de decalajul dintre rural şi urban. Prin acest eveniment şi prin astfel de iniţiative de excepţie putem spune că putem să ne lăudăm că trăim la ţară ca la oraş, şi din punct de vedere al culturii. Pentru că, din punctul meu de vedere, orăşenii ne invidiază şi şi-ar dori să aibă parte de «viaţa la ţară»”, ne spune Daniel Tomi. Şi Cătălina Stoian este încântată de spectacol. „Nu cred că cineva le-a fi putut face un cadou mai de suflet şi mai educativ copiilor din Hărman. Foarte bine spunea cineva că, dacă investim în cultura copiilor, investim în viitorul lor, dar şi al comunităţii din care fac parte”.

Cătălin Nan crede că iniţiativa lui Sergiu Huţanu ar trebui să fie un prim pas pentru ceea ce înseamnă normalitate în comuna Hărman: „Din păcate nu prea vedem în fiecare zi astfel de iniţiative. Peste tot se vorbeşte de schimbarea clasei politice. Hărmanul a oferit un exemplu de ceea ce se poate face dacă avem tineri care au o anumită experiență, care nu sunt viciați de politicienii de astăzi. Vreau și sper să fie un început pentru comuna noastră”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.