Începe luna operetei la Opera Brașov

Începe luna operetei la Opera Brașov

opera BrasovLuna decembrie este luna operetei la Opera Brașov! Sâmbătă, 5 decembrie 2015, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm la spectacolul cu opereta „Sânge vienez”, pe muzica lui J. Strauss – fiul. Libretul a fost scris de Victor Léon și Leo Stein.

Premiera a avut loc pe 26 octombrie 1899, la Carltheater din Viena, însă Johann Strauss nu mai era în viață ca să vadă și această ultimă capodoperă a sa. Atât de ridicată a fost popularitatea valsului „Sânge vienez” op. 354, încât a fost ales ca titlu al acestei lucrări muzicale.

Opereta prilejuiește întâlnirea cu atmosfera vieneză de la sfârșitul secolului al XIX-lea.

În distribuție: Valentina Mărgăraș (Gabriella), Adrian Ionescu (Eduard)  – invitat de la Opera Națională Română Iași, Maria Petcu-Catrina (Frantzi), Corina Klein (Peppi), Mihai Irimia (Joseph), Lorand Cristian (Vercingetorix), Nora Vlad (Rosa), Nicolae Zaharia (Kagler), Mugur Curelaru (Bitovsky), Marcel Zănescu (birjarul). La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Dorel Munteanu, iar regia spectacolului este semnată de George Zaharescu. Își dau concursul Corul, Baletul și Orchestra Operei Brașov.

Preț bilete: 30 lei; 20 lei

Biletele se vând la sediul Operei Brașov, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate