Un turist a decedat după ce a căzut într-o prăpastie în Piatra Craiului

Un turist a decedat după ce a căzut într-o prăpastie în Piatra Craiului

salvamontTragedie în Munții Piatra Caraiului, în zona Padina Închisă . Un bărbat de 36 de ani, din Republica Moldova, a căzut într-o prăpastie adâncă de 300 de metri și a murit.
Salvamontiștii au anunțat că bărbatul era cu încă cinci prieteni, cu care veniseră la munte și erau cazați la Brașov. Nici el, nici ceilalți colegi din grup nu erau echipați pentru un astfel de traseu, mai ales pentru o drumeție în zonă în pragul iernii.
„La Brâna Caprelor există o traversare pe o pantă foarte înclinată, unde a vrut să se întoarcă, el fiind primul în fruntea celor şase prieteni cu care venise. A fost momentul în care a alunecat, iar din cauza greutăţii lui de circa 90 de kilograme a rupt în cădere o bucată din zăpadă, după care a alunecat mai bine de 300 de metri printre stânci în Padina Închisă. Nu a mai avut nicio şansă de supravieţuire, având traumatisme serioase la cap şi la coloană. Împreună cu opt colegi de la Salvamont Zărneşti l-am recuperat şi l-am transportat aseară după ora 21,00 la morga din Zărneşti pentru necropsie”, a preciyat Ioan Pivodă, şeful salvamontiștilor din Zărneşti.
Salvatorii montani îi avertizează pe turiși să nu se mai avenutreze pe munte și în niciun caz să nu depășească altitudinea de 1.500 de metri, în această perioadă a anului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.