Exproprieri la Săcele pentru magistrala de alimentare cu apă a Braşovului

Exproprieri la Săcele pentru magistrala de alimentare cu apă a Braşovului

Lucrari apa canalizare reteleConsiliul Județean Brașov a aprobat declanșarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată, care sunt situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes județean „Extinderea și reabilitarea conductei de alimentare cu apă potabilă Brașov – Săcele”.

Pentu această operațiune, în lista de investiții a Consiliului Județean figurează suma de 350.000 de lei pentru exproprierile amintite. Documentația necesară exproprierii a fost depusă la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Brașov prind adresa 13346/21.10.2015. O parte a acestei investiții se realizează pe terenuri aparținând domeniului public și o parte pe terenuri proprietate privată, în baza acordurilor notariale semnate cu proprietarii.

Există, însă, și și o parte din amplasament care, în acest moment, se află în proprietate privată (secțiunile din tronsonul II și III), unde magistrala are diametre nominale de 600 mm și 1000 mm. Investiția referitoare la extinderea și reabilitarea conductei de alimentare cu apă potabilă Brașov – Săcele cumulează ambele aspecte referitoare la modernizarea / extinderea şi reabilitarea / înlocuirea acestora.

În altă ordine de idei, Compania Apa a semnat recent un contract în valoare de 1,23 de milioane de lei cu tot cu TVA cu firma braşoveană Danina Star SRL în vederea pregătirii documentaţiilor tehnice necesare pentru realizarea aducţiunii de apă Săcele – Braşov, la care se lucrează încă de anul trecut. Practic, în conformitate cu anunţul de atribuire a acestui contract, firma privată va trebui să se ocupe de documentaţiile tehnice necesare exproprierii pentru realizarea acestei aducţiuni, respectiv identificarea proprietarilor, ridicare topo, elaborarea documentaţiei tehnice în vederea avizării coridorului şi emiterii deciziei de expropriere, a documentaţiei cadastrala de primă înscriere, întocmirea raportului global de evaluare şi rapoarte individuale, dar şi întocmire documentaţiei cadastrale individuale.

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via