Scandalul antenelor și nu numai la Spitalul de Pediatrie din Braşov

Scandalul antenelor și nu numai la Spitalul de Pediatrie din Braşov

spitalul de copiiȘedința Consiliului Județean de astăzi nu a fost una lipsită de „scântei”. Totul a plecat de la solicitarea conducerii Spitalului Clinic de Pediatrie Brașov, care a cerut permisiunea de a închiria unele spații și de a prelungi un contract pentru antenele de pe acoperișul unității medicale, chestiune pentru care, deși acestea există de ani buni acolo, (semnalată cu mulți ani în presă), Consiliul Județean nu și-a dat acordul.

vasile ungureanuConsilierul județean Vasile Ungureanu (PNL) a fost primul care a răbufnit: „Ni se cere să fim de acord cu închirierea unor spații în ambulatoriul de la Spitalul Clinic de Pediatrie, cu destinația de spații în care să se desfășoare un act medical. Nu ni s-a spus despre ce act medical este vorba, dar am fost lăsați să înțelegem că e vorba de aceleași acte medicale – adică sunt cabinete medicale cu același profil. Dacă este așa, ar fi din partea noastră un act iresponsabil să votăm acest lucru, pentru locuitorii și copiii noștri. Cum să fim noi de acord ca în cadrul policlinicii să se desfășoare fără bani o activitate medicală, cu același medic care va avea cabinet privat imediat lângă cel public? Vă rog să facem chiar o anchetă. Am văzut și că sunt probleme și la nivel economic. Fosta directoare s-a pensionat și tot ea vine la discuții, deși nu este abilitată. Nu putem fi de acord cu așa ceva. De asemenea, ni se cere voie să se desfășoare o activitate de comerț – dacă este vorba de ceai, cafele, apa etc. de acord, dar ce fel de produse nealimentare vor să se vândă acolo? Mai mult, ni se cere să fim de acord cu închirierea terasei pentru montarea antenelor. Să ni se spună de ce sunt montate la acest moment, iar eu nu sunt de acord cu montarea de antene care emit radiații care să ne afecteze copiii noștri”.

Adrian Maxim

Adrian Maxim

Adrian Maxim (PNL): „Având în vedere că spațiile acestea aparțin Consiliului Judeţean, mi se pare corect să luăm decizii cu capul pe umeri. Nu se poate ca același medic să fie și colo și colo. Propun să nu votăm acest punct și să se facă o documentație cum trebuie”.

 

 

 

 

Aurelian DanuAurelian Danu (PNL): „Vreau să luăm în discuţie şi asigurarea mediului septic din spital. În unele spitale avem papucei, în altele nu avem. Aş vrea să facem o solicitare către Direcţia de Sănătate Publică, să avem un punct  de vedere către această componentă, referitor la utilizarea de papucei de către toată lumea, pentru că sunt și medici, asistenți, studenți care nu folosesc papucei la intrare. Dacă tot punem problema asigurării unui mediu septic în spitale, să se amenajeze acest punct special, iar dacă spitalele au nevoie de așa ceva, să se organizeze și să vândă ele, iar banii să rămână la nivelul spitalelor”.

carol ambrusCarol Ambrus (UDMR): „Nu avem nimic împotriva ințiativei private, dar nu condiderăm că este oportun să se amestece cabinetele, iar actul medical privat să se desfășoare în spațiul instituției publice, care este susținută de Guvern, CAS etc. Referitor la montarea de antene, acest lucru nu poate fi tolerat”.

 

dorin crisbaseanDorin Crisbășean (PNL): „Îmi pun întrebarea ce fel de conducere avem noi acolo, ce fel de profesioniști sunt, dacă ne pun problema să fim de acord cu montarea de antene acolo. Cum să ne propună așa ceva, știind foarte clar care sunt efectele??”.

 

 

Paul EnachePaul Enache (PSD): „Aceste farfurii zburătoare sunt deja montate pe spital, fără acordul nostru, iar papuceii sunt vânduți de firme care își fac jocurile. Ce tot ne facem că nu ştim despre ce vorbim?”.

 

 

 

 

dan grigorescuDan Grigorescu (PSD): „Am luat legătura cu directorul Spitalului de Copii, Liviu Munteanu. Modul în care s-au adresat, este că legal ei vor să se prelungească un contract. Și eu sunt de acord, de principiu, că un spital are nevoie de fonduri proprii, însă acestea nu trebuie să provină din activități care pun în pericol sănătatea cuiva”.

 

  1. Antenele acelea sunt o crima la adresa sanatatii copiilor internati la Spitalul de copii. Ele trebuie scoase cat mai repede cu putinta. Nu trebuiau puse de prima data ,iar cine a fost de acord cu punerea lor ar trebui sa raspunda penal.

    Reply
  2. Eu tot nu am inteles: Ale cui sunt antenele de pe cladire? Si cat se plateste chirie spitalului? Si de cand exista contractul? Iar cu banii ce s-a facut comcret?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.