Premieră medicală la Clinica de Urologie de la Spitalul Tractorul

Premieră medicală la Clinica de Urologie de la Spitalul Tractorul

medici operatie

În premiera la Brașov, între 12-14 noiembrie 2015, în Clinica de Urologie, Spitalul Tractorul din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgenţă se vor efectua primele intervenții laparoscopice pentru afecțiuni benigne și maligne ale aparatului urinar.
Aceste intervenţii vor fi realizate vineri şi sâmbătă, de către medici urologi din centrele universitare Brașov și Cluj Napoca.
„În ţară sunt doi colegi care fac în mod curent astfel de intervenţii şi vrem să le realizăm şi noi la Braşov. De aceea, șeful Clinicii de Urologie Brașov, Conf. Dr. Ioan Scârneciu, a inițiat acest proiect, prin urmare o echipa de medici, condusa de  Dr. Bogdan Petruţ, de la Institututul Oncologic Cluj Napoca, va veni la Brasov. Laparoscopia constă într-o intervenție chirurgicală minim invazivă care detține mai multe avantaje față de chirurgia deschisă, incluzând cicatrici chirurgicale de dimensiuni mici și recuperare postoperatorie mai rapidă. Din cauza complexității intervențiilor chirurgicale, vor fi supuși acestei proceduri 5-6 pacienți cu patologie urologică diversă în cele 2 zile. Vorbim despre bolnavi cu patologie urologică, precum tumori renale, tumori de prostată, formațiuni chistice renale. Practic, aproape orice afecţiune a rinichiului (90% din cazuri) se poate opera în ziua de astăzi laparoscopic”, a declarat pentru newsbv.ro medicul Marius Neculoiu.

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.