Patru muncitori fac greva foamei la Uzina „R” Feldioara

Patru muncitori fac greva foamei la Uzina „R” Feldioara

uzina r feldioaraIeșirile în stradă au declanșat proteste colaterale. Astfel, de aseară, patru muncitori de la Uzina „R” Feldioara, au intrat în greva foamei.

Oamenii cer măriri salariale, respectiv o creștere a veniturilor cu 400 de lei.

„Într-adevăr sunt câțiva muncitori care au intrat în greva foamei. Vreau să vă precizez că ei solicită o mărire salarială, dar conform contractului de muncă noi ne-am respectat toate obligațiile”, a  declarat pentru newsbv.ro directorul societății, Marian Rasaliu.

Un protest pe aceeași temă a avut loc la începutul lunii martie din cauza acelorași nemuțumiri. Atunci angajaţii societăţii au pichetat intrarea pe platforma industrială, în semn de solidaritate cu minerii blocaţi în subteran la exploatarea de uraniu Crucea, din judeţul Suceava. Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că majorările salariale promise în ianuarie de Guvern nu au devenit realitate. La protest au participat atucni aproximativ 100 din cei 573 de angajaţi ai Sucursalei Feldioara, din cadrul Companiei Naţionale a Uraniului. Oamenii acuzau o încălcare a promisiunilor guvernamentale de mărire a salariilor, făcute în ianuarie, în urma unui protest al minerilor suceveni.

Platforma Feldioara (Uzinele ”R” și ”E”) a fost concepută şi construită ca urmare a necesității de a se prelucra minereul de uraniu din ţară, în conformitate cu programul nuclear național din perioada 1970-1980. Prin activitatea celor două uzine, România este singura ţară din Europa care produce în prezent combustibil nuclear pentru centrale nuclearo-electrice de tip CANDU.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.