Hartă turistică pentru marcarea obiectivelor monument istorice

Hartă turistică pentru marcarea obiectivelor monument istorice

harta turistica2Consiliul Județean Brașov și Muzeul„Casa Mureșenilor” Brașov, alături de partenerii săi Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov și Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov au lansat marți, în cadrul unei sesiuni de informare publică, o nouă hartă turistică a orașului Brașov.

Harta este rezultatul proiectului cultural „MEMO –marcarea elementelor memoriale din orașul Brașov”, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

În noua hartă turistică, realizată într-un tiraj de 30.000 de exemplare în limbile română, engleză, germană și franceză, sunt marcate obiective-monument istoric în care au locuit personalități ale istoriei și culturii, care nu sunt incluse în acest moment în circuite turistice.

harta turisticaHarta propune un nou circuit turistic cultural, care cuprinde 32 de monumente istorice din centrul vechi al orașului Brașov precum și informații cu caracter memorial despre personalitățile care au locuit în ele și care au avut mari merite în istoria și viața culturală a orașului. Aceste informații sunt date publicității și prin intermediul hărții interactive.

Hărțile vor fi distribuite, gratuit, turiștilor și comunității locale, prin intermediul punctelor de informare turistică și a agențiilor de turism.

Leave a Reply

Your email address will not be published.