blog-logo

După moartea victimelor din Bucureşti, Scripcaru a aflat că există un club fără autorizaţie vizavi de Primărie

După moartea victimelor din Bucureşti, Scripcaru a aflat că există un club fără autorizaţie vizavi de Primărie

times2Clubul care funcţionează în clădirea Modarom (Times) nu are autorizaţie valabilă emisă de către municipalitate, a anunţat primarul Braşovului, George Scripcaru. Potrivit edilului, locaţia aparţine unui om de afaceri braşovean care şi-a vândut întreaga afacere şi brandul unor sibieni.

Primarul spune că legea în vigoare permite doar Administraţia Fiscală sau Protecţia Consumatorului închiderea unor astfel de unităţi de alimentaţie publică, însă doar dacă sunt găsite nereguli fiscale sau chestiuni care să încalce drepturile consumatorilor.

Reprezentantul ISU Braşov, cpt. Ciprian Sfreja, a declarat că pompierii au controlat mai demult clubul de la Modarom, care nu avea autorizaţie de securitate la incendiu şi a dat o amendă, cu solicitarea de a intra în legalitate.

„Amenzile pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu au fost până luna trecută de 2.500 de lei, respectiv 1.250 de lei dacă se achita în 48 de ore. Începând de luna trecută însă, amenda a crescut de zece ori şi a ajuns la 25.000 de lei. Există discuţii pentru aprobarea unei Ordonanţe de Urgenţă prin care şi Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă să poată sista activitatea unei unităţi dacă nu este în regulă din punct de vedere al securităţii incendiilor. În momentul de faţă noi nu avem baza legală necesară pentru închidere unei locaţii care nu deţine autorizaţiile necesare”, a declarat presei Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov.

În perioada următoare, bazele de date deţinute de către Poliţia Locală şi ISU vor fi suprapuse, astfel încât să se vadă clar care dintre aceste unităţi sunt în regulă şi care nu sunt. „În municipiul Braşov sunt 134 de unităţi de alimentaţie publică care funcţionează cu autorizaţie de funcţionare, iar alte 44 fie nu mai funcţionează, fie funcţionează cu autorizaţie expirată. Vrem ca Primăria şi ISU să aibă o bază de date comună, prin armonizarea bazelor de date ale fiecărei instituţii astfel încât să demarăm controalelor mixte şi să îi sancţionăm pe cei care funcţionează ilegal”, a explicat viceprimarul Ciprian Bucur, citat de Bună Ziua Braşov.
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Pacienții cu transplant și cei aflați pe lista de așteptare au prioritate la vaccinare
  1. Nici mall-ul Coresi nu are autorizatie ISU. Lucrez la un magazin in mall si nu pot scoate autorizatie de functionare de la primarie pt ca imi cer si autorizatia ISU pe care trebuie sa mi-o dea administratia mall-ului, dar ei nu o au. Cei de la primarie stiu ca mallul nu are autorizatie isu pt ca de fiecare data cand am fost functionarele imi ziceau sa stau linistit ca e vina mallului ca nu s-a autorizat inainte de deschidere. Practic nu exista nici autorizatie de functionare. Si cand te gandesti cate mii de persoane intra fiecare zi in mall….daca s-ar intampla ceva ca la Bucuresti noi nici spitale nu avem…pe ala din Codlea l-au inchis ca nu aveau loc de el….

    Reply
  2. Bine ca si-a dat seama ca nu are avize, altfel trebuia sa -si dea demisia!

    Reply
  3. Asta e Romania cat o sa fie aceiasi oameni la conducere, si se mai schimba intre ei, continuu o aa avem vesti de genu

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate