Oameni de lângă noi: Oli Marica

Oameni de lângă noi: Oli Marica

12178062_862885193818537_833433288_n

Newsbv.ro își propune să prezinte poveștile brașovenilor care nu sunt vedete, sunt oameni simpli, care fiecare are ceva de spus, sub titlul generic „Oameni de lângă noi”.

Povești de viață scrise fără înflorituri, cu speranțele și idealurile fiecăruia.

Marica Oli are 24 de ani, s-a născut la Brașov, a absolvit școala generală „George Moroianu” și a urmat liceul „Victor Jinga”. În prezent este student la Universitatea Transilvania, la facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane, specializarea Kinetoterapie și Motricitate Specială și lucrează la Soft Agency.

Este  o persoană dinamică, cu aptitudini foarte bune de comunicare, responsabilă, hotărâtă şi interesată în perfecţionarea profesională. Îi place să facă mountain bike, cross ride şi nu în ultimul rând să citească.

Este voluntar activ de trei ani la Crucea Roșie șiniciodată nu a ţinut cont de numărul de activităţi la care a participat pentru că, după părerea lui, nu numărul activităţilor este important, ci implicarea ta emoţională în respectivele activităţi este ceea ce contează.

A ales Crucea Roşie Braşov deoarece avea un prieten care mereu venea de la şedinţele şi activităţiile filialei foarte încântat şi datorită faptului că el beneficia de mult timp liber şi voia să ajute cât mai multe persoane, s-a apucat de voluntariat.

Părinţii lui Oli de la bun început au fost foarte încântaţi de fiul lor, mai apoi ajungând să îl ajute în desfăşurarea unor activităţi.

Ceea ce l-a uimit pe Oli la prima lui şedinţă a fost faptul că voluntarii înainte de şedinţă erau sociabili, amuzanţi şi foarte deschişi în ceea ce priveşte cunoaşterea unei persoane noi, iar în momentul începerii şedinţei toţi au devenit foarte atenţi la ceea ce se discuta şi erau foarte disciplinaţi.

Cea mai plăcută experienţă trăită de Oli la Crucea Roşie Braşov a fost acţiunea în care a avut de împărţit pachete pentru bătrânii care nu au foarte multe posibilităţi şi pe nimeni alături: „Când am fost cu pachete la azil şi am stat de vorbă cu bătrâneii aceia cărora le străluceau ochii de bucurie când au văzut că-i ajutăm, a fost ceva greu de descris. Și în acest moment mi se strânge inima gândindu-mă la privirile bătrâneilor”, ne-a mărturisit acesta.

CLICK pe poze pentru a se mări!

Care este actorul tău preferat? De ce?

Will Smith, pentru că poate juca lejer și în drame și în comedii. Mi se pare greu să fii bun la ambele.

Ce muzică te definește și ce artist îți place?

R&B și mai ales îmi place cum canta Seal, pentru că e o muzica mai liniltită, cum sunt și eu în general. Este o genul de muzică pe care o prefer pentru că mă ajută să îmi găsesc calmul.

Ce sporturi și sportivi îți plac?

Fotbal, tenis și baschet. Îl admir foarte mult pe Roger Federer: joacă atât de relaxat și elegant că te face să te apuci de tenis.

Cum crezi că te poate ajuta voluntariatul?

Te ajută să te formezi ca persoană, să fii un om mai bun, să lucrezi în echipă, să fii disciplinat şi sociabil, toţi avem nevoie de asemenea calităţi.

Cum te vezi peste 10 ani?

Peste 10 ani vreau să fiu în  continuare voluntar al Crucii Roșii, an de an văd un număr din ce în ce mai mare de voluntari și vreau să ajut la dezvoltarea lor.

Material realizat de Alina Petecilă

Leave a Reply

Your email address will not be published.