Acord de cooperare Braşov – Musashino până în 2020

Acord de cooperare Braşov – Musashino până în 2020
Foto: Andrei Paul

Foto: Andrei Paul

Cei doi primari ai municipiilor Musashino (Japonia) – Morimasa Murakami, şi Braşov – George Scripcaru, au semnat astăzi cel de-al treilea acord de colaborarea între cele două localităţi, acord care va intra în vioare începând din 1 decembrie 2015.

Cele două municipalități au convenit menţinerea Centrului Musashino din Braşov, în scopul de a promova relaţiile de prietenie şi apropiere dintre cetăţenii celor două municipii.

Braşovul va asigura în mod gratuit sediul pentru Centrul Musashino și cheltuielile cu utilitățile, iar partenerii japonezi vor suporta cheltuielile legate de administrarea şi operarea sediului oferit de către Municipiul Braşov.

De asemenea, municipiul Musashino va suporta cheltuielile curente pentru locuinţa profesorului de limba japoneză trimis la Brașov, precum și cheltuielile salariale pentru directorul Centrului şi profesorul de limba japoneză.

Asociaţia Musashino Japonia are un Consiliu Director format din trei membri: un Reprezentant decis de către Municipiul Braşov, un Vice-reprezentant decis de către Municipiul Musashino şi Directorul Centrului.

Acordul între cele două municipalităţi a fost încheiat pentru o perioadă de cinci ani şi produce efecte începând cu data de 1 decembrie 2015.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.