Proiect cultural: MEMO – Marcarea Elementelor meMOriale din orașul Brașov

Proiect cultural: MEMO – Marcarea Elementelor meMOriale din orașul Brașov

panorama centrul vechi brasov biserica neagraMuzeul „Casa Mureșenilor” Brașov derulează, în perioada 15.09.2015-16.11.2015, proiectul cultural „MEMO – marcarea elementelor memoriale din orașul Brașov”, proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri în acest proiect sunt Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov și Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov.

„Scopul proiectului este diversificarea ofertei cultural turistice a orașului Brașov, prin asocierea de monumente istorice cu personalități culturale care vor fi incluse pe o hartă nouă tiparită și virtuală adresată turiștilor și membrilor comunității locale, în contextul general al nevoilor culturale ale acestora și în contextul specific al creșterii rolului instituțiilor publice în vederea unei mai bune promovări a patrimoniului cultural național mobil și imobil”, ne-a declarat Lorena Domocos, managerul de proiect.

Proiectul își propune realizarea unei hărți turistice într-un tiraj de 30.000 de exemplare, în română și trei limbi de circulație internațională (engleză, germană, franceză), în care să fie marcate obiective monument istoric în care au locuit personalități ale istoriei și culturii naționale și locale care nu sunt evidențiate în acest moment prin inscripții sau includere în circuite turistice.

Hărțile vor cuprinde, pe verso, adresa, fotografia și date despre monumentul istoric, personalitatea care a locuit acolo și o scurtă biografie a acesteia. Baza de date care asociază clădirile monument istoric cu figuri istorice cunoscute va fi furnizată de cercetătorii care fac parte din echipa proiectului, cu sprijinul Bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov. Harta va fi distribuită turiștilor și comunității locale prin intermediul punctelor de informare turistică.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.