Un informatician din Brașov a renunțat la cariera din multinaționale pentru o afacere dulce

cristian vasile si bicicleta care aduce prajitura preferataUn tânăr din Brașov și-a uimit prietenii, după ce a luat decizia de a renunța la o carieră de succes într-o corporație din domeniul telecomunicațiilor pentru a-și deschide o mică afacere cu prăjturi 100% preparate cu ingrediente naturale.

Cristian Vasile, sau „omulețul cu bască roșie”, după cum este el cunoscut, are 33 de ani și este printre puținii români care pot spune că tot ce și-au dorit în viață s-a realizat. A absolvit unul dintre cele mai bune colegii din Brașov, „Dr. Ioan Meșotă”, iar apoi a făcut informatica la Universitatea „Transilvania”.

Nu s-a oprit aici – a aboslvit masterul în administrarea afacerilor (MBA). Extrem de ambițios, a fost remarcat încă de pe băncile facultății. A lucrat la Siemens, la Würth și apoi la Telekom, unde a plecat de la nivelul de agent de vânzări și a ajuns șeful Diviziei de vânzări pe Transilvania.

Am renunțat la informatică pentru că trebuia să-mi transform un punct slab într-un atu. Eram foarte timid. Așa am decis să îmi caut un job în vânzări, unde trebuie să interacționezi cu oamenii, trebuia să depășesc acest trac, de comunicare”, ne mărturisește Cristian.

familia Vasile CristianTânărul brașovean este împlinit și în plan familial: s-a căsătorit în 2002 și are doi copii: un băiat și o fată, care au venit pe lume în 2005 și 2007 (foto).

A renunțat la viața de corporatist

Cristian spune că a renunțat la cariera într-o multinațională din mai multe motive. El spune că dintotdeauna și-a dorit să aibă propria afacere, să facă ceva pe cont propriu, să nu mai depindă de deciziile altora, să poată să-și configureze viața așa cum dorește.

Nu în ultimul rând, ba dimpotrivă, și viața de familie și-a spus cuvântul: „Veneam de multe ori acasă târziu, obosit, iar copii mă luau de nou. Trebuia să fac ceva, unde să-i implic și pe ei. Acum, ne ajută, de exemplu, la scos sâmburii la cireșe, la măcinat nuca, pun etichete pe cutiile pe care le trimtem la clienți. Deja pot spune că avem o altă viață”.

De ce o afacere cu prăjituri?

„Totul a început cu un vis, un vis mare. Și acest vis era atât de mare încât cu greu poate fi descris… Se făcea că un omuleț cu bască roșie pregătea de zor cele mai alese deserturi pentru tine. Acesta lucra cu drag și spor pentru a-ți oferi acea experiență unică pe care nu ai mai trăit-o din copilărie, experiența oferită de savurarea unor produse 100% naturale, cel puțin la fel de bune ca și cele preparate de bunica. Unii i-ar spune acum inspirație divină, alții încă o mai numesc nebunie. Acum, după ce am lucrat mai bine de șapte luni până când micul atelier de prepararea a delicateselor a văzut lumina zilei, povestesc despre toată această perioadă efeverscentă simplu…”, ne dezvăluie Cristian cum a ajuns la înființarea afacerii pe care a botezat-o „La Casa de Turtă Dulce”.

Un vis devenit realitate!

Având în rucsac peste 10 ani de experiență în diferite companii multinaționale pe posturi de la execuție până la conducere și în inimă dorința arzătoare de a crea ceva așa, Cristian spune că a avut în minte un singur lucru, un panseu al lui Mark Twain:  „Cea mai bună cale de a te ferici pe tine însuţi este de a-i face fericiţi pe alţii”, „iar în visul meu se făcea că omulețul cu bască roșie îi fericea și îi îndulcea pe toți din jur”.

CLICK pe poze pentru a se mări!

„Cele mai pretențioase gusturi nu pot fi obținute decât din cele mai rafinate și totodată cele mai simple materii prime: ouăle de la găină, laptele, untul, frișca, iaurtul, smântâna de la vacă, mierea de la albine, fructele și nucile direct din grădină – unele dintre ingrediente fiind demult uitate de producătorii de alimente. Astfel, pentru a fi capabil să-ți ofer o experiență de neuitat, am hotărât ca în acest minunat vis, pe lângă magia poveștii și pasiunea omulețului cu bască roșie să existe doar ingredientele 100% naturale. Așa se face că, odată cu răsucirea cheii în ușa laboratorului de cofetărie și deschiderea acestuia, costumul de director de multinațională a fost înlocuit de  basca roșie primită cadou de la bunul și mult-așteptatul Moș Crăciun. Ușor, ușor, basca a devenit alături de omuleț (cel cu bască roșie) laitmotivul visului meu”, povestește acum, ușor amuzat, istoria unei mici afaceri de succes, pentru că, deja, mai multe restaurante din centrul Brașovului au renunțat să prepare deserturile în propriile bucătării și le cumpără de la Cristian.

cristian vasile cu chef Poul W LorenzenCristian a încercat să-i atragă și pe brașoveni să încerce aventura lui culinară. El i-a invitat la sediul laboratorului și fiecare a avut ocazia să-și prepare, cu ajutor de specialitate, evident, prăjitura care și-i dorește cel mai mult, în cadrul unui concurs – „Cofetărește-și visul!”. Evident, au fost și câștigători, care au primi ca premiu… ocazia să creeze desertul la care vizează, cu ingredintele firmei, pentru ei și încă zece prieteni. Poate ar trebui să mai dezvăluim că micul atelier de cofetărie din inima vechii cetăți medievale a Brașovului a primit vizita lui chef Poul W. Lorenzen (foto), cu o experiență vastă pe partea de cofetărie-patiserie, venit direct din Suedia, care i-a împărtășit din experiența și secretele sale.

Fost campion național la judo

Cristian Vasile este un personaj extrem de interesant și prin prisma a ceea ce făcea în afara slujbei. El a fost legitimat timp de 13 ani la clubul Dinamo Brașov, unde a practicat judo. A obținut titlul de campion național, un titlu de vicecampion și nenumărate clasări pe podium în competiții naționale și internaționale. Pe urmele lui îi calcă ambii copii, care și ei învață tehnicile de luptă din judo, pentru că un sport, precum acesta, te disciplinează.

De asemenea, Cristian Vasile este unul dintre participanții la concursurile de duatlon, ciclism, sau semimaraton, iar printre pasiunile lui se numără și motociclismul. A început să învețe și zborul cu parapanta, dar după ce a început această mică afacere s-a văzut nevoit să facă o mică pauză.

cristian vasiole june albiorNu în ultimul rând, ar trebui precizat faptul că Cristian este membru în Societatea Junilor Naționali Albiori, unde anul acesta am fost vătaf.

Iar dacă cineva crede că prăjiturile îl fac să capete anumite proporții, se înșeală. „După ce m-am lăsat de sport, ajunsesem la 107 kilograme. Acum am 84 de kilograme. Le spun tutror clienților o mică poezioară: «20 minute de mișcare,/ După un produs consumat,/ Îți conferă și vigoare/ Și un corp de invidiat»”.

Dacă v-am convins că dulciurile preparate sunt delicioase, le puteți comanda la tel. 0766 609 990 sau la sediul de pe strada Castelului nr. 30.

  1. Un sincer BRAVO Cristian, sa faci numai prajiturele bune, si sa te bucuri total de succes in afaceri si de dragostea familie, pentru ca merti cu prisosinta…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.