Premieră medicală la Brașov, la Spitalul Militar „Regina Maria”

Premieră medicală la Brașov, la Spitalul Militar „Regina Maria”
dr. Florin Moise

dr. Florin Moise

Intervenție chirurgicală în premieră la Spitalul Militar „Regina Maria” din Brașov. Dr. Florin Moise, medic specialist în ortopedie, a realizat o operație la un fotbalist tânăr, de 18 ani, care avea o leziune severă de menisc, combinată cu o leziune de ligment încucișat.

„Operația s-a realizat în două etape: în prima fază am făcut reconstrucția ligamentului încrucișat, operația care nu este o noutate pentru Brașov, noutatea apare în faza a doua, cu montarea implantului de menisc. Este un concept nou în chirurgia ortopedică, aplicată în special pentru tineri, scopul fiind restaurarea cât mai natural posibil a articulației cu probleme. Meniscul care a fost scos nu mai este înlocuit de organism, motiv pentru care este folosită matricea artificială. Meniscul artificial a fost fixat cu patru ancore speciale de menisc”, ne-a explicat dr. Florin Moise în ce a constat compelxitatea operaţiei.

Intervenţia chirurgicală a fost realizată artroscopic şi a durat mai mult de două ore. Astfel de operaţii se mai fac în ţară, la Spitalul Militar Bucureşti sau în clinicile private.

La jumătatea lunii septembrie, dr. Florin Moise merge la un Congres la Cambridge, undeva va conferenția unul dintre cei mai mari specialiști la nivel mondial în chirurgie ortopedică, Richard Villar. Din octombrie, ne-a precizat medicul brașovean, va face și operații de artroscopie de șold, având deja pacienți programați pentru astfel de intervenții chirurgicale.

Dr. Florin Moise este membru internațional al Academiei Americane de Ortopedie și al Societății Europene de Chirurgie Artroscopică a Genunchiului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate