Excursii cu ghid la ariile protejate din Brașov

Excursii cu ghid la ariile protejate din Brașov
foto: plaiuriromanesti.blogspot.com

foto: plaiuriromanesti.blogspot.com

Braşovenii sunt invitaţi să participe la cinci tururi ghidate în cinci arii protejate din judeţul Braşov, organizate de Propark-Fundația pentru Arii Protejate.

Excursiile sunt gratuite și fac parte din proiectul „Descoperă Natura din judeţul Braşov!”, finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România,  care se desfăşoară până în septembrie 2015.

„Ne dorim ca braşovenii şi turiştii să cunoască mai bine valorile naturale, culturale şi tradiţionale din ariile protejate şi în acest sens propunem vizitarea a cinci arii protejate din județ: Cheile Dopca, Coloanele de Bazalt, Cotul Turzunului, Dealurile Homoroadelor și Muntele Tâmpa.  Participanţii vor beneficia de  transport, masă şi ghidaj gratuit, în limita a 15 locuri pentru fiecare tur. Excursiile se vor desfăşura în perioada iulie -septembrie şi sunt deschise publicului braşovean. Calendarul acestor evenimente va fi publicat pe www.propark.ro ,” a precizat Roxana Iordăchescu –managerul proiect

Scopul proiectului „Descoperă Natura din judeţul Braşov!”, este de a promova ariile naturale protejate din județul Brașov prin organizarea unor activităţi diverse de informare şi conștientizare adresate publicului larg, dar şi prin organizarea unor sesiuni de instruire pe tema comunicării, dedicate administratorilor şi custozilor din Braşov.

În cadrul proiectului s-a format o reţea a ariilor protejate din judeţul Braşov care şi-a propus să colaboreze pentru soluţionarea unor probleme comune precum şi colectarea de informaţii despre natura din Braşov care vor fi promovate pe romaniasalbatica.ro în luna septembrie.

Propark-Fundația pentru Arii Protejate dorește să îmbunătăţească capacitatea de management a ariilor protejate prin programe de formare și instruire și prin proiecte care să completeze resursele existente pentru menținerea valorilor naturale și culturale și realizarea de modele funcționale de dezvoltare durabilă in România

  1. felicitari si speram ca sa aveti cat mai multe astfel de activitati.
    cel putin pentru Racos, Coloanele de bazalt v-ma dori si sfatui, sper sa si gasiti mijloace financiare,sa fie pazit in permanenta. Spun asta pentru ca sunt f multi oameni care arunca gunoaie si nu putine, iar aria naturala este „vizata” de multi hoti.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.