Licitaţia pentru modernizarea Spitalului Județean a fost reluată

Licitaţia pentru modernizarea Spitalului Județean a fost reluată

spitalul judeteanVicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Mihail Veştea, a anunţat că licitaţia pentru modernizarea Corpului B al Spitalului Clinic Judeţean de urgenţă a fost reluată, iar în perioada următoare va fi anunţat câştigătorul. Iniţial, comisia de analiză a ofertelor anulase licitaţia, dar Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor a decis ca procedura trebuie să continue şi să fie stabilit un câştigător.

În altă ordine de idei, Veştea a precizat că Executivul Consiliului Judeţean are în vedere depunerea unor proiecte pentru a obţine finanţare nerambursabilă prin ADR Centru. „Avem în vedere partea de ambulatoriu şi unităţile de primi urgenţe pentru spitalul de Pediatrie şi Maternitate. De asemenea, pe o altă axă de finanțare, vrem să obținem fonduri pentru eficientizarea energetică a imobilelor insittuțiilor publice, dar această măsură se va deschide mai târziu”, a declarat Veștea.

Lucrările de modernizare a Corpului B au fost estimate la suma de 26,34 de milioane de lei (cu tot cu TVA), iar din acești bani 890.180 de lei, fără TVA, va fi costul lucrărilor de proiectare. După ce se va desemna constructorul, termenul de realizare a proiectului tehnic este de 60 zile, pe parcursul acestei perioade constructorul având obligaţia de a depune documentaţiile necesare obţinerii restului avizelor pentru autorizaţia de construire.

Lucrările propriu-zise ar urma să fie realizate pe o perioadă de un an şi să aibă o garanţie de cinci ani. Reabilitare Corpului B al Județeanului înseamnă și aducerea acestei clădiri la normele sanitare cerute de Uniunea Europeană.

Ce înseamnă această modernizare

Practic, se vor realiza recompartimentări, astfel ca fiecare salon să aibă grup sanitar, refacerea în totalitate a instalaţiei electrice, de gaz, apă şi, dacă va permite bugetul, şi, apoi, cumpărarea de mobilier şi alte dotări. Lucrările se impuneau în contextual în care Corpul A al Judeţeanului a fost modernizat încă din anul 2008. În cadrul acestui proiect de modernizare se va instala şi un sistem de climatizare în toate spaţiile, respective atât în saloane, cât şi pe coridoare sau în grupurile sanitare, astfel ca pe timp de vară bolnavii să nu mai facă „saună”. Totodată, se va monta şi un sistem de supraveghere video cu timp de stocare minim 10 zile. Sistemul va acoperi întreg corpul B, dar cerinţa CJ Braşov este ca instalaţia să poată fi extinsă pe viitor şi în Corpul A.

Pe lista de investiţii se mai regăseşte şi montarea unui sistem de detecţie şi alarmare în caz de incendiu, instalarea unui sistem de alarmare la fiecare pat cu semnalizare pe hol şi în cabinetul asistenţilor, a unui sistem de distribuţie a semnalului TV, inclusiv prize TV în saloane şi rezerve, dar şi instalarea unui sistem de control acces.

Leave a Reply

Your email address will not be published.