Tomac, anunț bombă la Brașov: Guvernul pregătește pe șest disponibilizări de 100.000 de persoane în domeniul bugetar!

Tomac, anunț bombă la Brașov: Guvernul pregătește pe șest disponibilizări de 100.000 de persoane în domeniul bugetar!

eugen tomac mihai costelPreședintele PMP, deputatul Eugen Tomac, a făcut duminică, la Brașov, o declarație care aruncă în aer politica românească.

Avem informaţii că, la nivelul Guvernului, se pregăteşte în mare secret o ordonanţă prin care vor fi disponibilizaţi circa 100.000 de bugetari din aparatul de stat. Executivul aplică aceeaşi tactică: nu comunicăm nimic şi îi punem pe români în faţa faptului împlinit. Dacă acest lucru se întâmplă, cerem Guvernului să prezinte de urgenţă detalii. Ştim că există un draft în acest sens: numai la nivelul Ministerul Educaţiei vor fi miniumum 5.000 de salariaţi, care urmează a fi disponibilizaţi”, a precizat Tomac.

Disponibilizările se pare că sunt efectul încasărilor reduse la bugetul de stat, ca urmare a reducerii TVA la alimentele de bază, dar și dublarea sumei pentru alocațiile copiiilor și scăderea încasărilor din accizele de la carburanți, după ce transportatorii alimentează din statele vecine României.

Liderul PMP le-a solicitat politicienilor aflați la guvernare să înțeleagă faptul că, în democrație, comunicarea este esențială: „Este vorba despre transparență. Asistăm, însă, în ultima perioadă, la un lucru foarte grav. Premierul Victor Ponta face abstracție de cetățeni și nu informează ce se întâmplă la nivelul Guvernului. Trăim într-o societate în care oameni, din fericire, nu și-au pierdut în totalitate speranța, dar observăm că există o prăpastie destul de mare între decidenți și cetățeni. În timp ce România traversează o perioadă de criză politică profundă, Executivul, prin modul de acțiune, nu face altceva decât să mărească această prăpastie”.

PMP critică lipsa de reacție a Guvernului în cazul atacurilor din Rusia și Austria

În altă ordine de idei, Eugen Tomac  și-a arătat nemuțumuirea că oficialii Guvernului nu au avut poziții oficiale tranșante în privința atacurilor venite atât din partea Federației Ruse, cât și din partrea ministrului Afacerilor Externe din Austria, referitoare la alocațiile plătite copiilor români.

„România este, astăzi, un stat, către care își îndreaptă atenția tot mai multe state partenere, dar și state inamice. În ultimele zile am primit tot mai multe declarații provocatoare din partea Federației Ruse, iar răspunsul de la București a fost ca și inexistent. Lucru foarte grav. Nu este tocmai în regulă ce se întâmplă, pentru că un stat puternic, cum este România, nu poate fi ţinut captiv de un grup de interese care crede că este privilegiat, aşa cum pare Victor Ponta şi cei care îl susţin. Mai mult, nu avem nicio reacţia la declaraţiiile ministrului austriac, în ceea ce priveşte alocaţiile. Trebuie să înţeleagă Guvernul că România este un stat cu drepturi egale în UE. Un oficial guvernameental trebuia să fie deja la Viena, pentru discuatarea acestei situații. Se creează un precedent periculos pentru cele 4 milioane de români aflaţi pe teritoriul UE. Știm poziţia PSD. A spus-o foarte clar ministrul Rus. Dar, românii sunt în aceast moment într-o situaţie foarte delicată, iar statul român trebuie să-i apere. Sunt oameni care muncesc cinstit. Nu e nicio diferenţă între Daciana Sârbu care îşi desfăşoară activitatea la Burxelles ca europarlamentar sau un medic care lucrează în Spania, Italia sau Germania”, a punctat deputatul Eugen Tomac.

 

 1. Acuze grave ale acestui domn. Ar fi bine sa aiba si ceva dovezi, caci altfel e bun de tras prin tribunale.

  Reply
 2. Sa fie acest guvern, care, in sfarsit, are curajul sa apuce cainele de coada?
  Ma indoiesc…

  Reply
 3. e o declaratie politica…nu poate raspunde penal pt toate prostiile debitate…e doar o slaba pisiceala, un mieunat…

  Reply
 4. Foarte bine sa dea afara, asta inseamna eficientizare…
  Iar daca da afara o sa dea afara de la Bucuresti acolo unde foarte multi functionari publici sunt pusi pe pile sa frece banul public si sa puna bete in roate oricui nu le da spaga…
  Nu va mai impacientati aiurea …

  Reply
 5. Sigur, cetateanul Republicii Moldova TOMAC EUGEN, cu radacinile in tara condusa de Moscova si FSB, isi da si el cu parerea ca sa nu taca atunci cand avea ocazia. Nu vedeti ce accent are? Rusesc!!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.