Primăria premiază excelența școlară

Primăria premiază excelența școlară
Foto: Andrei Paul

Foto: Andrei Paul

Elevii premianți din clasele V – XII, care au obţinut premiile I, II sau III vor primi din partea Consiliului Local Brașov un cadou de vacanță.

Este vorba despre un premiu în bani, între 100 și 300 de lei. Primarul George Scripcaru a anunțat că, la nivelul municipiului, sunt 1.820 de elevi premianți în acest an.
Reprezentanţii Primăriei au precizat că plata premiilor către elevi va fi organizată conform legii de fiecare instituţie de învăţământ, dar nu mai târziu de 31 iulie 2015. Practic, fiecare şcoală şi-a stabilit metoda de distribuire a banilor, în cazul elevilor minori, în special la şcolile generale, premiile în bani urmând să fie ridicate de către părinţi, iar la licee, în cazul elevilor mai mari, acestea putând fi ridicate chiar de către elevi.
Duminică, de la ora 10.30, la Aula Universităţii Transilvania va avea loc o gală de premiere a elevilor merituoşi, aceştia urmând să primească diplome de excelenţă.
De asemenea, Primăria Braşov vrea să-i răsplătească şi elevii care s-au remarcat la olimpiadele şcolare.
„Am avut o întâlnire cu directorii de şcoli şi am decis ca şi pe olimpici să îi recompensăm cu premii în bani. Urmează să mai avem unele întâlniri cu direcţiile de specialitate ale Primăriei pentru a pune la punct toate detaliile”, a declarat Scripcaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.