blog-logo

Piste noi pentru bicicliști în Brașov. Străzile care sunt reparate vor fi prevăzute cu artere pentru cicliști

Piste noi pentru bicicliști în Brașov. Străzile care sunt reparate vor fi prevăzute cu artere pentru cicliști
foto: brasovulpedaleaza.ro

foto: brasovulpedaleaza.ro

„Ne-am propus ca anul acesta să extindem pe cât posibil reţeaua de piste pentru biciclete, astfel încât să creăm o legătură între cartierele Braşovului, mai ales că acest tip de transport se bucură de un interes în creştere din partea braşovenilor”, a anunțat primarul George Scripcaru.

Edilul spune că, la nivelul municipalității, s-a stabilit ca toate străzile care vor fi reparate integral să fie „redesenate” cu piste pentru biciclişti. Deja acest șlucru se întâmplă pe B-dul Mihail Kogălniceanu, Toamnei şi Zizinului, unde sunt lucrări sau sunt programate intervenții la reţelele de apă.
Șoferii trebuie să știe că noile căi de rulare pentru biciclişti au fost și vor fi marcate cu linii întrerupe, astfel ca pe tronsoanele unde benzile de circulaţie sunt mai înguste, iar strada nu poate fi lărgită, să fie permisă şi circulaţia autovehiculelor pe pistă. Șoferii trebuie să fie mai atenţi când circulă în aceste zone şi să-i respecte în trafic pe biciclişti. De asemenea, pentru a fi vizibile, benzile pentru biciclete vor fi marcate atât pe orizontală (cu semn de bicicletă şi săgeţi corespunzătoare sensului de mers), iar în perioada următoare, în zona intersecţiilor vor fi montate şi indicatoare care să semnalizeze aceste piste, a mai precizat Scripcaru.
Atenție! Şoferii nu vor avea însă voie să staţioneze pe aceste benzi, lucru care, cel puţin la această oră, nu este înţeles de către unii particpianți în trafic. De exemplu, taximetriştii staţionează pe banda bicicliştilor, în zona Onix, deşi au loc destul, astfel încât să nu-i împiedice pe ciclişti.

Piste noi pe BD. Griviței şi spre Stupini

Piste noi au fost amenajate deja pe B-dul Griviţei, pe ambele sensuri de mers, între intersecţia cu B-dul Mihail Kogălniceanu şi strada Stadionului. După ce se vor finaliza lucrările la reţele de pe Stadionului se va continua trasarea benzilor de biciclete şi pe această stradă, dar şi pe Calea Cristianului până în zona Brintex. Piste noi au fost amenajate şi pe 13 Decembrie, deocamdată pe tronsonul cuprins între Coresi (unde se face legătura cu pistele deja existente de pe strada Zaharia Stancu) şi intersecţia cu strada Independenţei, tot pe ambele sensuri. Se va continua însă cu marcajele atât de la Coresi până spre ocolitoare, la ieşirea spre Sânpetru, dar şi în sens opus spre Făget, Onix şi intersecţia cu Iuliu Maniu, astfel ca să existe o legătură cu celelalte piste deja amenajate.
Reprezentanţii municipalităţii evaluează în prezent şi posibilitatea amenajării de piste pe strada Aurel Vlaicu, astfel încât să se creeze o legătură în cartierul Astra (pe pista veche dintre Saturn şi Făget) şi cea de pe B-dul Griviţei care va continua spre Bartolomeu. De asemenea, odată cu finalizarea lucrărilor la reţeaua de apă de pe strada Lungă şi pe această arteră se vor amenaja piste, pe ambele sensuri de mers. Pista va fi amenajată şi peste linie, astfel încât să se interconecteze cu cea existentă de pe Plugarilor spre Stupini, şi se va amenaja o nouă pistă şi pe Calea Feldioarei, unde, zilele acestea se lucrează la reabilitarea carosabilului.
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   DSP Brașov: Precizări cu privire la izolare și carantinare

Leave a Reply

Your email address will not be published.