O nouă stagiune a concertelor de orgă debutează la Biserica Neagră

O nouă stagiune a concertelor de orgă debutează la Biserica Neagră

concert orga biserica-neagraÎnceputul lunii iunie reprezintă, an de an, debutul stagiunii concertelor de orgă la Biserica Neagră.

De marți, 2 iunie 2015, și până la sfârșitul lunii septembrie, publicul larg este așteptat la înâlnirea cu muzică de orgă.

Cea de-a 63-a stagiune estivală va cuprinde un număr de 36 de concerte care se vor desfășura în perioada 2 iunie — 29 septembrie 2015. Concertele vor avea loc în fiecare marți, de la ora 18:00 — pentru lunile iunie și septembrie, și în fiecare marți, joi și sâmbătă, de la aceeași oră — pentru lunile iulie și august.

„Muzica de orgă este în strânsă legătură cu locul special pe care acest instrument îl are în cadrul bisericii. Pentru că este un instrument liturgic, dorim ca experiența muzicală a publicului să fie completată la fiecare concert de un cuvânt biblic pentru suflet”, a declarat Christian Plajer, Prim-preot al Bisericii Evanghelice C.A. din România — Parohia Brașov.

Alte articole:   Spărgătorii profesioniști au venit acasă și au dat mai multe lovituri, ca în filme. Cum operau?

Pe parcursul stagiunii, alături de organiștii brașoveni, vor mai concerta muzicieni din țară și străinătate, care vor prezenta un program muzical divers. Concertele durează, în medie, 30 de minute, iar biletul de intrare este de 10 lei, copiii cu vârsta mai mică de 7 ani și elevii (în baza carnetului de elev) beneficiind de gratuitate.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate