ACS Tâmpa Brașov, tehnologie inovatoare în pregătire

ACS Tâmpa Brașov, tehnologie inovatoare în pregătire

acs_tampa_vesta_head-up_7

ACS Tâmpa Brașov a implementat, în premieră națională, o tehnologie nouă de antrenament. Este vorba de o vestă, denumită Head-Up, care poate fi folosită pentru îmbunătățirea controlului balonului. Inventatorul tehnologiei este un brașovean, pe nume Dan Avraham, care a decis că ACS Tâmpa Brașov este clubul ideal pentru a testa noua vestă.  „Una din cele mai arzătoare probleme ale antrenorilor este obișnuința copiiilor de a ține privirea în jos. Toți sunt concentrați cu privirea pe mingea de la picior și de aici intervin multe probleme: nu se informează, nu reușesc să vadă ceea ce se întâmplă în jurul lor. După cum bine știm, cei mai mari jucători de fotbal precum Hagi, Messi sau Cristiano Ronaldo au reușit tot timpul să joace cu capul sus. Iar asta s-a văzut în evoluția lor pe teren. Ei bine, vesta Head-Up este un instrument care blocheahză vederea fotbalistului, care se vede nevoit să stea cu capul sus și să-și îmbunătățească controlul asupra mingii”, a declarat Dan Avraham.
Vesta a fost testată la multe academii din Europa, inclusiv la cea fostului mare jucător Marcel Răducanu, care s-a declarat foarte mulțumit de ea. „Toată lumea este încântată și este de părere că va fi un lucru foarte bun în pregătirea celor mici. Ea nu vine să înlocuiască antrenamentele, ci este doar un ajutor în ședințele de pregătire, scopul fiind unul singur: acela de a ține capul sus. Copilul, nevăzând mingea la picior, ușor-ușor începe să realizeze că nu are rost să se mai uite în jos și începe să se simtă confortabil, dând pase, șuturi, centrări și având o evoluție mai bună”, a mai adăugat Dan Avraham.
Primele grupe de la ACS Tâmpa care a testat vesta Head-Up au fost 2005, antrenată de Liviu Negoiță, și 2007, pregătită de Ciprian Anghel și Marius Filip.
Președintele ACS Tâmpa, Ciprian Jurubescu, a precizat: „Ne bucurăm că avem ocazia de a implementa o tehnologie nouă și inovatoare în pregătirea copiilor noștrii. Tot timpul la ACS Tâmpa vom încerca să aducem cele mai noi metode și mijloace, ce să poată fi folosite ca micii fotbaliști să crească frumos și să ajungă acolo sus. Lumea evoluează în continuu, iar tehnologia la fel, astfel că trebuie să ținem pasul și noi. Iar faptul că vesta Head-Up pe care o vom folosi este inventată de un brașovean nu poate decât să ne facă mândri”.
Dan Avraham, inventatorul vestei Head-Up, este un brașovean care a jucat fotbal în liga a 2-a și a 3-a în Israel, iar mai apoi s-a apucat de antrenorat. A lucrat 5 ani la clubul Chelsea București, după care a primit o ofertă de la celebra grupare daneză Brondby, pentru a prelua grupa U16. A rămas în Danemarca timp de 3 ani, după care a revenit în țară pentru a implementa invenția sa și a aduce o contribuție fotbalului românesc. De altfel, Avraham a precizat că este în negocieri cu Federația Română de Fotbal pentru o colaborare cu echipele naționale de juniori.

ciprian_jurubescu_dan_avraham

Leave a Reply

Your email address will not be published.