Făgăraș: 100 hectare de pe Dealul Galațiului au fost împădurite

Făgăraș: 100 hectare de pe Dealul Galațiului au fost împădurite

impaduriri fagaras2În plin scandal al defrișărilor ilegale, Primăria Făgăraș se remarcă prin faptul că a împdurit 100 de hectare de pădure!

Este vorba despre salvarea unor terenuri nefertile de pe Dealul Galaţiului, pentru care Primăria a primit 2 milioane de lei finanțare europeană nerambursabilă prin impaduriri fagarasAdministrația Fondului de Mediu. Din suprafaţa totală de 600 de hectare de teren de pe Dealul Galaţiului, 100 de hectare nu erau folosite de nimeni, pentru că terenul are o slabă valoare agricolă.

„În acest context, ne-am gândit că ar fi păcat ca această suprafaţă generoasă să rămână în continuare pustie, iar soluția a fost să o împădurim, cu atât mai mult cu cât municipiul Făgăraș, spre deosebire de comunele din jur, are o suprafață împădurită foarte mică, de 83 de hectare de pădure bătrână. Practic, am dublat, ba chiar mai mult, pădurea comunității noastre”, ne-a delcarat primarul Sorin Mănduc.

impaduriri fagaras3Cu banii venitți prin programul „Îmbunătăţirea calităţii mediului prin împădurirea terenurilor degradate, reconstrucţia ecologică şi gospodărirea durabilă a pădurilor“, s-au plantat, în luna martie, câteva mii de puieți de gorun, paltin, frasin și pin. Întreaga zonă a fost împrejmuită și s-a săpat și un șanț de protecție, pentru a preveni intrarea animalelor sălbatice care ar putea distruge puieții.

Sorin Manduc„Este un proiect care se adresează generațiilor viitoare. Firma care a cîștigat licitația pentru a realiza această investiție are obligativitatea ca, timp de cinci ani, să monitorizeze înteaga suprafață împădurită, iar acolo unde sunt puieți care s-au uscat trebuie să-i înlocuiască. Mai mult, au obligația de a săpa în jurul pieților de trei ori pe an. În 10-15 ani, noua pădure ar trebui să atingă o înălțime medie de doi metri. Valoarea noii păduri va crește după ce aici va fi amenajat și un fond de vânătoare”, a mai precizat primarul Sorin Mănduc.

 

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate