Revoluționarii brașoveni solicită ridicarea unui monument al eroilor

Revoluționarii brașoveni solicită ridicarea unui monument al eroilor

troita prefectura brasovMomentul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 a fost caracterizat de către istoricii români şi străini ca unul dintre cele mai importante evenimente din istoria modernă a României şi Europei. Dovada se află în multitudinea de cărţi, studii, articole care au apărut în ultimii 25 de ani.

„Din acest motiv şi dintr-un respect profund faţă de eroii care şi-au sacrificat viaţa pentru libertate, democraţie şi dreptate în oraşul nostru, solicităm, cu tot respectul, încă o dată ca autorităţile locale şi judeţene, şi nu numai, să înceapă cu maximă determinare demersurile pentru amplasarea Monumentului Eroilor Martiri ai Revoluţiei Române din Decembrie 1989, din Braşov, monument care nu-şi poate avea locul decât în Piaţa Revoluţiei ( în faţa Instituţiei Prefectului Braşov)”, au solicitat astăzi reprezentanții revoluționarilor brașoveni.

Aceștia spun că necesitatea monumentului este cu atât mai acută cu cât municipiul Braşov este declarat Oraş Martir prin Legea nr. 128 din 29 dec. 1992 de către Parlamentul României, iar relativ recent Legislativul a decis ca oraşul nostru să beneficieze şi de calitatea rolului determinant în Victoria Revoluţiei Antitotalitare din Decembrie 1989.

Revoluționarii brașoveni au ținut să precizeze că că municipiul Timişoara deţine șapte monumente şi un muzeu memorial dedicate exclusiv Revoluţiei Române din Decembrie 1989, fără a omite să arătăm că există în România localităţi cu mult mai puţine victime şi eroi care au ridicate monumente .

„După un sfert de veac de la Revoluţia Română din Decembrie 1989 a sosit momentul ca reprezentanţii autorităţilor locale să treacă cu prioritate în agendele lor de lucru edificarea cât mai urgentă a acestei lucrări de artă monumentală pentru un municipiu care şi-a dat obolul de sacrificiu şi sânge a peste 100 de decedaţi, 400 de răniţi şi reţinuţi, peste 500 de eroi în viaţă, fără să îi omitem pe eroii rezistenţei anticomuniste din anii 50, eroii muncitorii de la 15 noiembrie 1987 dar şi pe martirul care a declanşat pentru prima oară în Europa sirul manifestărilor revoluţionare din 1989, Liviu Corneliu Babeş. Suntem obligaţi să atragem atenţia opiniei publice în legătură cu faptul că, după 26 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989 este cazul ca reaua credinţă a edililor şi a liderilor politici să înceteze, fiindcă trebuie să le reamintim că ei există datorită acestui eveniment revoluţionar istoric major pentru România”, au conchis revoluționarii.

  1. imtreb si eu, dar nu sunt deja o serie de monumente?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate