Spectacol culinar la Făgăraș – Junior Şenchea Chef

Spectacol culinar la Făgăraș – Junior Şenchea Chef

junior chef fagaras2Chiar dacă sunt doar în clasa a IX-a, „bobocii” de la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Şenchea“ din Făgăraș – clasa de școală profesională – sunt adevăraţi bucătari. Au dovedit acest lucru astăzi, 15 mai 2015, când au participat la a III-a ediție a  concursului de bucătari intitulat „Junior Şenchea Chef“.

La confruntarea gastronomică au participat cinci echipe, fiecare echipă având în componenţă cinci membri din clasa a IX-a si un master din clasa a X-a. „Bobocii”, „Ursuleții”, „Mămăruțele”, „Tigrii” și „Maeștrii” s-au întrecut pentru a demonstra juriului cine este mai priceput.

În doar o oră, micii bucătari au trebuit să prepare două feluri de mâncare, lucru deloc greu, după cum au susţinut concurenţii.

„Nu ni s-a părut deloc greu pentru că ne-am pregătit din timp. Am pregătit două feluri de mâncare, o salată și un fel principal, sperăm că au fost pe placul juriului“, „Ne place mult să gătim, altfel nu ne-am fi înscris în acest concurs“, au spus tinerii. Echipele au avut de pregătit o salată la alegere si un fel principal impus, respectiv piept de curcan cu sos gorgonzola.

junior chef fagarasEste pentru a treia oară când se organizează un astfel de concurs la acest liceu făgărăşean, iar reuşita a fost pe măsură. Totul a pornit de la un elev, care a urmărit cu interes concursul MasterChef. De aici a început toată povestea acum trei ani. Organizatorii sunt foarte mulţumiţi de rezultate.

„Este vorba despre o competiţie culinară care se desfăşoară la noi în şcoală cu elevii clasei a IX-a. Ei au avut de pregătit două preparate, un aperitiv și un fel principal. Bineînţeles, sunt şi premii pentru cei mai buni. Premiul I constă într-un tunică de bucătar pentru fiecare membru al echipei, pentru premiul II câte un set de cuțite şi pentru premiul III elevii vor primi câte un șorț personalizat “, a spus Aurel Paler, directorul Liceului Tehnologic „Dr. Ioan Şenchea.

„Noi suntem un liceu tehnologic, o parte din ore se desfăşoară la agenţii economici. Iar acţiunea de astăzi denotă buna colaborare pe care o avem cu agenţii economici. Sperăm că şi în anii viitori acest concurs să se desfăşoare la noi în şcoală și să ajungem la nivelul de concurs național“, a spus Ioana Borcoman, profesor coordonator.

Juriul desemnat în a alege cele mai frumoase preparate a avut o misiune destul de grea. „Noi ne uităm la modul în care învaţă să-şi pregătească preparatele. Mi se pare o idee extraordinară să încerci să îi stimulezi pe tinerii din ziua de astăzi să mănânce sănătos, să-şi prepare singuri mâncărurile“, ne-a declarat Adrian Neag, membru al juriului și reprezentant al Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Țării Făgărașului, unul dintre sponsorii acestui concurs.

Iată rezultatele concursului: 

Nr. crt. Echipa Nume si prenume elevi Premiul
1. BOBOCII COMANICI MĂDĂLINA I
VIJOLI IOANA
OGREAN BOGDAN
OLTEAN ALEXANDRU
CHICHERNEA COSTI
BARARIU ALEXANDRU
2. MAEȘTRII VASILACHE MARIUS II
  LUNGU CĂTĂLIN
LUNGU RAREȘ
TODORAN ȘTEFANIA
NISTOR ELENA
ADAM ANA- MARIA
3. TIGRII GUZU DANIEL III
MĂTĂSARIU RAREȘ
STOICA MIOARA
BENEDEK MARIUS
BÎTĂ DANIELA
ADAM DELIA
4. MĂMĂRUȚELE COMȘA ALEXANDRA MENȚIUNE
TINCU DAMARIS
VÂRCIU CRISTINA
CAZAC GEORGIANA
REBECA IRINA
URSU CĂTĂLIN
5. URSULEȚII ROSMAN EDUARD MENȚIUNE
BOLDIJAR ADRIANA
MESAROȘ MARIANA
BOSZIOC MARIA
RADU ALEXANDRU
ADAM CĂTĂLINA

Leave a Reply

Your email address will not be published.