Maraton de înot, în weekend

Maraton de înot, în weekend

maratonul de inot brasovStartul Maratonului celor 24 de ore de înot se dă sâmbătă, la ora 13.00. Potrivit oganizatorilor, este cea mai veche competiţie de acest fel din ţară şi un eveniment ce încurajează practicarea înotului ca sport de masă la orice vârstă.

Participarea la Maratonul celor 24 de ore de înot presupune crearea unei echipe formate din 12 înotători + 2 rezerve. Fiecare participant va înota 30 de minute o dată la 6 ore, intrând astfel în apă de 4 ori. De asemenea, fiecare echipa poate avea 2 rezerve care pot înota în locul unui participant indisponibil sau conform unei strategii tactice a echipei .

Este declarată caştigătoare a competiţiei echipa care va înota distanţa cea mai mare pe parcursul celor 24 de ore. Anul acesta vor participa în cadrul competiţiei 20 de echipe formate din 14 membri, în total un număr de 280 de participanţi. Vârsta participanţilor variază de la 4 la 63 de ani, iar experienţa lor diferă de la înotători amatori la sportivi de performanţă şi foşti performeri.

Alături de echipele formate din înotători de performanţă şi foşti îotători participă şi amatori. Echipa Limpicilor a fost prezentă la fiecare ediţie a maratonului începând cu anul 1998. În această echipă înoată copii alături de parinţii lor, cu obiectivul de a reuşi să termine cursa şi de a promova spiritul de echipă.

De asemenea, în componenţa echipei Acţiuni Împreună se află 7 persoane cu dizabilităţi utilizatoare de scaun rulant. Participarea lor doreşte să atragă atenţia asupra abilităţilor persoanelor aflate în scaun rulant, ei având deja experienţa la Maratonul celor 24 de ore de înot.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

Share via