blog-logo

Comandamentul NATO se mută la Cincu!

Comandamentul NATO se mută la Cincu!

poligon cincuComandamentul intrunit al NATO, care are sediul la Napoli, se va muta in comuna Cincu. Este doar un exercitiu programat, a explicat seful acestui comandament, amiralul Mark Ferguson.

Pentru prima data in istorie, o asemenea structura a Aliantei se afla pe teritoriu romanesc. Intre timp, oficialii au anuntat ca scutul de la Deveselu va deveni operational pana la sfarsitul acestui an.

Aceasta dizlocare va reprezenta prima data cand un comandament de forte reunit va fi in Romania„, a spus amiralul.

Amiralul Mark Ferguson, seful Comandamentului Aliat Intrunit de la Napoli, spune ca este un test pe care NATO il face pentru a vedea cum reactioneaza comandamentul in momentul in care controlul este predat din Napoli la Cincu.

Alte articole:   Încă un pacient din Brașov a suferit șoc anafilactic după vaccinul anti-COVID

Testul are loc in acelasi timp cu un exercitiu NATO de anvergura, care se desfasoara in judetul Brasov. 1.000 de militari din 21 de state vor participa la aplicatia care trebuie sa demonstreze ca Alianta poate raspunde oricand unor provocari in regiune.

Odata cu exercitiul din Romania, si in alte state NATO din regiune se desfasoara operatiuni similare, pentru a arata ca Alianta poate sa actioneze independent in mai multe zone, in acelasi timp.

Ministrul Apararii roman a explicat ca armata isi creste capacitatea de lupta progresiv, pentru a raspunde cererilor NATO. A mentionat si ca scutul de la Deveselu este aproape gata.

Obiectivele din aceasta baza vor deveni operationale spre sfarsitul acestui an„, a spus Mircea Dusa.

Alte articole:   Locuri de muncă Brașov: muncitor calificat - sudor

Asta inseamna ca la Deveselu vor fi dizlocati 200 de militari, care vor asigura paza si functionarea bazei si vor putea sa manevreze cele 44 de rachete defensive care vor fi instalate acolo. Acestea ar fi costat peste 500 de milioane de dolari.

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate