Auto: Trofeul Râșnov deschide Campionatul Național de Viteză în Coastă

Auto: Trofeul Râșnov deschide Campionatul Național de Viteză în Coastă

Lucien HoraTrofeul Râșnov deschide sezonul 2015 al Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop și, la fel ca în fiecare an, se bucură de o popularitate deosebită în rândul concurenților. Raliul se va desfășura în weekend, pe sectorul de drum Braşov – Râşnov (DN1E).

Până la această oră, lista de înscrieri include nu mai puțin de 70 de piloți, în frunte cu campionul național absolut al ultimelor sezoane, Lucien Hora. Resiteanul va pilota același spectaculos monopost Lola B99/50 (foto) cu care a încheiat sezonul trecut, tot la Râșnov pe primul loc.

Din pleiada de Mitsubishi Evolution de diverse generații care se vor întrece pe traseul de pe Valea Cetății fac parte și mașinile pilotate de Ovidiu Zaberca, Paul Andronic și Lucian Răduț, de la care ne așteptăm, ca la fiecare etapă, la o luptă la limită. Privirile vor fi atrase și de modelul Ferrari 430 Challenge pilotat de Florin Voicu dar și de superbele mașini clasice. La capitolul surprize îl menționam pe pilotul de raliuri Danny Ungur (Ford Fiesta) dar și pe Costi Stratnic, care revine la coastă cu un model BMW 135d.

Restricții de circulație

Cu ocazia desfășurării Trofeului Râșnov, prima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop 2014, circulația rutieră va fi restricționata pe drumul ce leagă orașul Râșnov de stațiunea Poiana Brașov.

Traficul rutier va fi restricționat pe DN1E, sectorul km15 + 600 (Poiana Brașov) – km22 (Râșnov) astfel: sâmbătă, 25 aprilie 2015 – în intervalul orar 8.30 – 18.00,  duminică, 26 aprilie 2015 – între orele 8.30 – 12.00, respectiv 12.30 – 18.00.

Intervalul de 30 de minute de duminică în care circulația rutieră este deschisă are loc înainte de punctul culminant al întrecerii, disputarea celor două manșe de concurs. Cei care vor să ajungă în Poiana Brașov în acest weekend pot folosi ruta alternativă cu plecare din Municipiul Brașov.
Întrecerea se desfășoară pe clasicul traseu cu startul la ieșirea din Râșnov și care urcă spre Poiana Brașov până în locul numit „Poiană Cristianului”. Lungimea traseului este de 4 km, iar cele două zile de concurs sunt împărțite în șase, respectiv patru manșe.

Trofeul Râșnov este organizat de Auto Blic sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și se desfășoară cu sprijinul Poliției Rutiere Brașov, al Brigăzii de Jandarmi Mobilă Brașov și al Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Brașov.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate