2.000 de molizi, plantați la Tărlungeni sub supraveghere ministerială

2.000 de molizi, plantați la Tărlungeni sub supraveghere ministerială

plantare molizi tarlungeni3Secretarul de stat din Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Dan Popescu, a participat astăzi, 2 aprilie, la acțiunea de plantare de la Tărlungeni, la Ocolul Silvic Ciucaş.

Acțiunea a fost organizată de Asociația Administratorilor de Păduri Private din România, în parteneriat cu Universitatea Transilvania, Facultatea de Silvicultură. Astăzi s-au plantat 2.000 de puieți de molid.

plantare molizi tarlungeni2„În această primăvară, în județul Braşov, avem lucrări de împădurire. Sunt atât lucrări noi, cât şi completări, pe o suprafață de  328 ha, din care lucrări ale Regiei Naționale a Pădurilor de 64 ha şi ocoale private de 264 ha. La nivelul Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare avem planificate, pentru această perioadă, pentru județele care țin de Braşov, 2.200 de ha. Doamna ministru Grațiela Gavrilescu şi cu mine avem în vedere prin Fondul de Mediu să împădirim şi zonele cu un grad mai mic de împăduriri“, a declarat secretarul de stat Dan Popescu.

plantare molizi tarlungeni„În anul 2015 ocoalele silvice private vor efectua lucrari de impadurire pe o suprafata totala de 3400 ha. Se vor planta cu acesta ocazie un numar de 1,5 miliarde de puieti. Dintre ocoalele silvice private unde vor avea acțiuni de împădurire, amintim Ocolul Silvic de Regim Ciuc cu o suprafață de 173 ha și 682 mii de puieți, -Ocolul Silvic de Regim Gheorghieni cu o suprafață totală de 115 ha si 447 mii de puieți. La ocoalele silvice Obârșia Lotrului, Valea Sieului, Tihuța-Colibița, Abrud, Bistrița-Bârgăului și Piatra Craiului, se plantează între 50-60 ha și 200-250 mii puieți“, a declarat directorul executiv al Asociației, Dorel Fechete.

Mâna de lucru a fost asigurată de studenții silvicultori. „Aici sunt prezenți  studenți din anul 3, care îşi fac practica de împăduriri. Ei vor participa la astfel de acțiuni şi în alte zone, pentru a se obişnui cu ceea ce au de realizat după finalizarea facultății”, a precizat Lucian Curtu, decanul Facultății de Silvicultură.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.