Întâlnire de networking între oamenii de afaceri brașoveni și bucureșteni

Întâlnire de networking între oamenii de afaceri brașoveni și bucureșteni
Foto: MBI Concept Studio

Foto: MBI Concept Studio

La Braşov a avut loc, vineri seară, o întâlnire de networking între membrii din Braşov şi din Bucureşti ai Patronatului Roman Braşov, la care au participat reprezentanții mai multor companii mici și mijlocii.

„Având în vedere că în ultimul timp, relaţiile de afaceri între firmele din Braşov şi cele din Bucureşti s-au accentuat până chiar la migrarea dinspre Bucureşti a multor companii către judeţul nostru, am hotarât să organizăm întâlniri lunare de

intalnire patronatul roman2networking şi relaţionare directă între patroni, directori generali și CEO’s care să aducă un plus valoare relaţiilor interumane. Spun interumane şi nu intercompanii, deoarece la sfârşitul zilei, deciziile le iau oamenii din spatele acestor companii, şi pentru ca aceste decizii să fie corecte, necesitatea de a cunoaşte omul din spatele afacerii este primordială”, a declarat pentru newsbv.ro Cătălin Viorel Nan, preşedintele Patronatului Român din Judeţul Braşov.

La eveniment au participat participat directori generali, manageri si administratorii de firme, mici şi mijlocii, din Bucureşti şi Braşov, firme care au împreună peste 1.500 de angajaţi şi o cifră de afaceri combinată de peste 60 milioane de euro, reprezentanţii unor asociaţii non-profit şi a altor instituţii de interes local şi European cum ar fi reprezentantul Instituţiei Regiunilor Europei, Tudor Tanase, reprezentanți ai Clubului Economic German și ai Asociaţiei „Cercul Prieteniei Braşov – Nürnberg.

Cătălin Nan

Cătălin Nan

„Au fost abordate multe subiecte, dar pot spune că au dominat două teme mari: fiscalitatea şi lipsa personalului calificat şi înalt calificat. Acestea sunt pricipalele teme problematice ale majorităţii angajatorilor din mediul privat”, mai spune Cătălin Nan.

Sufocați de controale

Întrebat cum comentează activitatea intensă a celor de la antifraudă, etichetată de mulți întreprinzători drept abuzivă,  preşedintele Patronatului Român din Judeţul Braşov spune că nu trebuie tolerate abuzurile de orice fel: „Nu doar ale celor de la ANAF, dar nici ale celorlalte 65 de instituţii de control cu care companiile înscrise pe teritoriul României se confruntă, dar nici nu putem comenta cazuri particulare despre care nu avem detalii concrete. Este evident, totuşi, că în România instituţiile despre care vorbim nu se ocupă deloc cu prevenţia derapajelor şi apariţiilor unor disfuncţionalităţi, ci trec direct la acţiuni drastice şi în multe cazuri disproporţionate faţă de faptele în curs. Aşteptăm să vedem ce poziţie va lua Confederaţia Naţională a Patronatului Român, confederaţie din care facem şi noi parte şi care reprezintă peste 11.000 de firme”.
Următoarea întâlnire a Patronatului Român din Judeţul Braşov va avea ca subiect fiscalitatea şi noul Cod Fiscal, unde sunt așteptați reprezentanți ai ANAF Bucureşti și ai băncilor, precum şi jurişti.

Loading...
  1. Felicitari si succes. Avem nevoie de oameni de afaceri puternici.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.