Primăria Râșnov, premiată la Gala Turismului Fashion TV Tourism Awards

Primăria Râșnov, premiată la Gala Turismului Fashion TV Tourism Awards

cetatea rasnovÎn perioada 12 – 14 martie 2015, la Romexpo București, s-a desfășurat Târgul internațional de Turism al României 2015, ediția de primăvară.

La această ediție, tema standului turistic al Stațiunii Turistice de interes național Râșnov a fost ,,Descoperă Râșnovul”, o alegere inspirată de noua atracție turistică a orașului: Dinoparc, cel mai mare parc tematic cu dinozauri din Europa de Est.

„Prezența Râșnovului la cel mai important târg turistic de primăvară din România este un gest de respect făcut de Primăria Râșnov față de râșnovenii care lucrează în domeniul turismului, o formă eficientă de promovare a destinației turistice Râșnov și o dovadă a faptului că în turism ne păstrăm ștaiful la nivel național și chiar internațional“, ne-a declarat primarul Adrian Veștea.

Cu ocazia târgului de turism, în weekend, Stejarii Country Club, Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România, Federația Patronatelor din Turismul Românesc și Fashion TV au organizat ediția a V-a a Galei Turismului Fashion TV Tourism Awards.

Unul dintre premiile performanței în turismul românesc pentru anul 2014 a fost câștigat de Primăria Râșnov. Administrația locală din Râșnov a fost premiată pentru promovarea turistică profesionistă a Cetății Râșnov. Astfel, Primăria Râșnov a obținut o distincție ,,istorică”: primul premiu acordat la nivel național pentru promovarea turistică a unui monument istoric din județul Brașov.

Primăria Râșnov a fost reprezentată de Nicolae Pepene, directorul Muzeului de Istorie Brașov, fost director al Direcției de Cultură Râșnov, și Constantin Ungureanu, președintele Asociației Rosenau Turism.

În zona turismului cultural, pentru anul 2014, pe lângă Cetatea Râșnov, au mai fost premiați Cetatea Alba Iulia și Muzeul Țăranului Român din București.

nicolae pepene„Premiile pentru industria turismului reprezintă un reper foarte important pentru poziționarea unui obiectiv turistic pe piața națională. Premiul primit de Cetatea Râșnov este o confirmare a faptului că succesul transformării unui monument istoric în obiectiv turistic nu trebuie să cuprindă compromisuri care să afecteze moștenirea istorică. Cetatea Râșnov a devenit un spaţiu primitor pentru vizitatorii de orice vârstă, un loc potrivit pentru familie şi prieteni, o evadare din viața cotidiană, o experiență reconfortantă. Beneficiarul nostru țintă este turistul și acest premiu este dovada faptului că Primăria Râșnov este un partener de încredere pentru profesioniștii din turism“, spune Nicolae Pepene.

De asemenea, Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România, a declarat: ,Cetatea Râșnov este un monument istoric reprezentativ pentru turismul cultural din România și agenda evenimentelor culturale organizate la Râșnov este un model de promovare turistică eficientă. Primăria Râșnov și colegii noștri de la Asociația Rosenau Turism fac o treabă foarte bună. Există o strategie unitară și Râșnovul își îmbogățește oferta turistică de la un an la altul cu lucruri de calitate. Sunt un exemplu de urmat”.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.