blog-logo

EXCLUSIV Povestea brașovenilor din Londra care vor sa schimbe mentalitatea britanicilor despre români

EXCLUSIV Povestea brașovenilor din Londra care vor sa schimbe mentalitatea britanicilor despre români

anda si dragos teglas2Anda și Dragoș Teglas sunt frați. Un an și nouă luni este diferența de vârstă între ei. Poate de asta au si fost mereu aproape „gemeni“, după cum le place să glumească și recunosc că nu pot trai unul fara celalat.

Când Anda a părăsit Râșnovul și a plecat la Londra, pentru un master în Media și Comunicare, i-a spus fratelui ei că nu vrea să rămână acolo fără el. N-a fost greu pentru Dragoș să o urmeze. Era și visul lui să trăiască și să muncească în Londra.

Tinerilor le-a fost foarte greu cu toate, dar nu s-au plâns. Nici măcar părinților! N-au vrut să-i îngrijoreze. În fond, era alegerea lor. Știau că în meseria lor faci lucruri notabile doar în capitala lumii de publicitate și media digitala, adică Londra.

anda teglasȘi acasă lucrau împreuna. Au lucrat în echipa de la „Duminica în familie”, făcută de Mihaela Rădulescu. Anda lucra ca reporter, Dragoș ca editor de imagine. Erau mici și neînsemnati! Deși, într-o emisiune în care se vorbea despre echipa din spatele acestui show, producătorul Corina Voicu i-a prezentat ca „Anda, Garbo de Romania“ și „Dragos, Fellini al românilor“.

Anda nu s-a gândit niciodată că ar putea fi o Greta Garbo. Voia să fie unul dintre scenariștii importanți ai României și nu numai. Pe Dragos însă l-a încântat comparația, deși avea doar 19 ani. „Era visul meu ca, atunci «când voi fi mare», să fiu un regizor important“, ne-a mărturisit tânărul.

A făcut voluntariat trei luni, ca să fie angajată

anda si dragos teglasDeși amândoi aveau experiență în lumea televiziunii, pentru că de pe la 6-7 ani au intrat într-un studio de televiziune, unde mama lor lucra ca jurnalist la Antena 1 TV Miercurea Ciuc, iar Anda avea chiar o emisiune, care se chema „Anda si invitatii ei”,  Anglia nu a crezut „în vorbe“, în CV-uri, ci a cerut fapte!

Alte articole:   Coliban vrea SF pentru Stadionul Municipal. Nu se mai face Sala Polivalentă?

„Pentru că vorbeam foarte bine limba engleză, am reușit să lucrez ca voluntar, mai întâi la un ONG, care se ocupa de egalitatea de șanse a femeilor cu bărbații în țările africane. A fost o experienta bună, dar nu ținea de foame“, ne-a povestit Anda.

Așa că a aplicat pentru un post de voluntar la o agenție de publicitate importantă din Londra. Au fost zeci de candidați, dar Anda a fost „aleasa“. A lucrat trei luni ca voluntar. Dar englezii au fost foarte corecți. S-au ținut de promisiunea de la început, când i-au spus ca o vor angaja, dacă la sfârșitul stagiului vor fi multumiți de ea.

Au angajat-o. În tot acest timp, Anda a fost susținută moral de Cris, un tânăr pe care îl cunoscuse întâmplător la mare, în România, pe vremea studenției și care se mutase cu părinții în Anglia. Între timp i-a devenit soț. El lucrează într-o companie importantă de IT din centrul Londrei, ca programator.

Goana după un job. L-a salvat propria firmă

anda si dragos teglas4După vreun an a venit și Dragoș la Londra. Viața a fost grea. Dragoș aplica la sute de joburi pe zi și cu greu câștiga câte un proiect. L-a ajutat însă un englez, patron de agenție de publicitate pe print, care a crezut în el și i-a dat mai multe proiecte.

Alte articole:   Cîţu: Singura soluţie pentru a merge la concerte, la mare şi la restaurant este vaccinarea

Îi este client și astăzi. Culmea! Patronul, Robin, și-a deschis propria agenție video, dar preferă să lucreze cu firma „This Is Insomnia“ (înființată de Dragoș, Anda și Cris), pentru că lucrează rapid și vin mereu cu idei inovatoare. Robin a fost doar un prim client, care le-a ramas loial. Au urmat multi alții, care colaborează și în prezent cu „This Is Insomnia“ la filme de lung metraj internaționale, reclame sau videoclipuri.

În 2013, în ultima luna a anului, Dragoș a pus piciorul în prag și a decretat: vom avea compania noastră de film, publicitate și video, aici, la Londra. Anda a fost mai neîncrezatoare. Nu avea curajul „să dea vrabia din mână pe cioara de pe gard“. Avea un job bun, din care a învățat enorm. Știa acum felul în care se fac afacerile într-o agenție de publicitate.

Dupa două-trei luni în care a lucrat, în paralel, la agenția de publicitate și la propria firmă, și-a luat inima în dinți. A rămas doar cu propria firmă. Au fost emoții mari că nu vor avea proiecte și că nu vor câștiga îndeajuns, dar lucrurile au început să meargă încă de la început. Și Ana, logodnica lui Dragoș, care a lucrat împreună cu el ca Editor la X Factor România (sezonul II) și la Top Chef (sezonul I), s-a alăturat echipei în scurt timp.

Acum, cei patru tineri au ajuns sa fie cunsocuti și fac proiecte pentru companii precum Carlsberg, Bayer, Harrods (cel mai faimos magazin din categoria de lux din Londra), Ikea și alții.

Alte articole:   Cîțu: Slujba de Înviere, oficiată în afara bsericii. Restricții eliminate în localități cu peste 60% de persoane vaccinate

anda si dragos teglas3Când Iris Radulian (de la organizația nonguvernamentală My Romania Group) a  venit să le ceară ajutorul să facă un documentar despre  imaginea românilor din UK n-au stat pe gânduri. Aveau deja în gând un concept care să promoveze românii, dar nu au apucat niciodată să-l pună în practică. În câteva zile, doar prin propriile resurse și cu un concept inovativ dezvoltat de ei au reușit să miște lucrurile, să pună documentarul „13 NUANȚE DE ROMÂN” pe harta de știri a Europei.

Pe lângă toată munca specifică pentru un astfel de film documentar, își găsesc timp să le răspundă sutelor de romani care le trimit mesaje.

„Știm, de cand eram mici, că respectul pentru cel de lângă tine este cel mai important lucru. Am trăit în primii ani de viață într-un mediu multicultural, la Miercurea Ciuc, unde populația majoritară este cea maghiară. Știm ca națiile nu pot fi bune sau rele, doar oamenii, fiecare în parte, pot fi buni sau mai puțini buni. De aceea, respectăm poporul și valorile britanice și vrem doar atât: să fim cunoscuți ca români, ca nație, care are oameni harnici, talentați, generoși, chiar dacă și printre noi sunt și cazuri mai puțin fericite“, ne-au spus cei doi frați Anda și Dragoș Teglaș, care au ajuns vestiți la Brașov după ce newsbv.ro le-a prezentat în exclusivitate proiectul lor din Anglia (chiar dacă presa centrală a preluat informația fără să citeze sursa, dar asta este altă meteahnă…).

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate