Ialomițianu: Investițiile majore ale Guvernului Ponta din 2015 sunt doar pe hârtie

Ialomițianu: Investițiile majore ale Guvernului Ponta din 2015 sunt doar pe hârtie

gheorghe ialomitianu2

Fostul ministru de Finanțe, deputatul PNL Gheorghe Ialomițianu, a declarat, astăzi, că 2015 este un an ratat pentru investiții.

„Ministerul Finanțelor ne spune că vom avea bani de investiții dacă UE este de acord să avem in deficit bugetar mai mare decât cel convenit în pactul convenit la nivel european. Aceasta înseamnă că investițiile majore pentru 2015 nu au asigurata finanțare și va fi pierdut pentru investiții. Au fost trecute pe hârtie și atât. Adică tot ce înseamnă investiții, chiar și masterplanul de la transporturi este doar pe hartie. Eu am spus la momentul respectiv că investiții în infrastructura nu au finanțare și m-am bazat pe un articol care spunea că ministerele sunt abilitate să scrie investitii in buget dupa aprobarea indicatorilor tehinco-economici, iar Guvernul va scrie proiecte pentru a accesa finanțări în exercitiul financiar 2014 -2020. Este o minciună pe care o spune premierul Victor Ponta ca 2015 va fi un an al investițiilor. Și anul trecut s-au tăiat 10 miliarde de lei și au fost dați clientelei politice a PSD”, a precizat Ialomițianu.

Acesta spune că anul trecut am avut noroc cu investițiile făcute de autoritățile locale, „dar știm foarte bine ce s-a întâmplat anul acesta și la distribuția banilor de la buget, în detrimentul autorităților locale. Anul acesta, județul Brașov a pierdut 36 de milioane de lei, iar Consiliul Județean Brașov, ca instituție, a pierdut 11 milioane de lei”,  a mai precizat Ialomițianu.

  1. Alooo! Moralistule!!! Bine ca nu ne-a taiat pensiile si salariile si drepturile bugetarilor..asa cum ai facut tu si si Boc …sa fie banii pentru retrocedarile alea umflate de 100 de ori pretul…acolo s-a dus bugetul tarii..nu pe directii de salvare a economiei in timp de criza…lasa sa faca ponta doar pe hartie daca nu ma afecteaza pe mine la bugetul personal…doecamdata..populiste electorale..spune cum vrei..masurile de protectie-indemnizatii sociale, handicap si altle..SUNT MAJORATE LA FEL CA PENSIILE DE LA 1 IANUARIE 2015…ce zice opozitia…e vrajeala mon-cher!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.