Handbal: Corona Brașov – HCM Baia Mare, un meci pe viață și pe moarte

Handbal: Corona Brașov – HCM Baia Mare, un meci pe viață și pe moarte

handbal corona3Handbalistele brașovene vor evolua acasa, în această seară, de la ora 18.00, cu băimărencele, care sunt campioanele en titre.

Corona a început cu emoții returul de campionat. După ce s-a chinuit pe teren proriu cu CSM Ploieşti, braşovencele nu s-au întors de la Deva decât cu un punct, după ce cu 12 minute înainte de final, aveau 5 goluri avantaj pe tabelă.

„Noi tot timpul intrăm pe teren cu un singur gând, acela de a câştiga! Aşa vom face şi miercuri seara, vom da totul pentru victorie. Suntem singura echipă care a bătut Baia Mare, dar nu totul va depinde numai de noi. Din punct de vedere medical încă mai am probleme, dar fac tot ce este necesar pentru a mă recupera 100%. Niciodată nu m-am dat la o parte de la efort, chiar dacă nu am fost la capacitate maximă. Baia Mare a schimbat antrenorul, dar nu cred că el poate schimba ceva la echipă într-un timp aşa de scurt. Poate doar dorinţa jucătoarelor să fie mai mare, pentru a demonstra că îşi merită locul în echipă”, a spus în conferinţa de presă de ieri, căpitanul echipei, Aurelia Brădeanu.

„Orice meci începe de la 0-0. Am mai spus-o, noi suntem un trofeu pentru toate echipele, inclusiv pentru Baia Mare. Jucăm în faţa propriilor suporteri, am mai câştigat cu echipa din Maramureş, ne vom bate şi miercuri pentru victorie. Din păcate ne confruntăm cu probleme medicale. Adriana Ţăcălie nu va putea juca (accidentată la Campionatul European din luna decembrie), iar Cristina Zamfir are nevoie de injecţii pentru a fi pe teren. Nici rivalele nu sunt în cel mai optim moment al lor. Ne vom lupta până în ultima secundă, pen-tru a ne putea bucura cu toţii de încă o victorie în faţa echipei din Baia Mare. Va fi un meci în care va conta foarte mult ambiţia, determinarea şi disciplina”, a punctat şi principalul Bogdan Burcea.

Oficial, secţia de handbal are un nou preşedinte, începând cu data de 5 ianuarie: consilierul local Sergiu Chifu el-a înlocuit în funcţie pe Vasile Kraila. Noul şef al handbalistelor a vorbit despre jocul cu Baia Mare, dar şi despre planurile de viitor ale echipei. „Deşi sunt de puţin timp în această funcţie, pot spune că m-am acomodat rapid. Calitatea mea este aceea de manager, în special sunt preocupat de a rezolva toate problemele financiare. Lucrez pentru a forma o echipă profesionistă, în toate compartimentele. Cupa României este un obiectiv pentru noi, cu Baia Mare va fi un meci pe viaţă şi pe moarte. Sper să facem o figură frumoasă miercuri seara, iar sala să fie plină ca în vremurile bune!” a spus Sergiu Chifu la prima apariţie în faţa jurnaliştilor, în calitate de preşedinte.

Negocieri cu patru jucătoare!

Deşi întrecerea internă este doar la jumătatea traseului, noul oficial al Coronei se gândeşte deja la viitorul sezon. „La Braşov va fi continuat proiectul «Handbal 100% românesc», de acest lucru pot să vă asigur! Clasarea pe locurile 1-3 în acest sezon rămâne în continuare obiectivul nostru. Ne batem cu orice echipă de la egal la egal, ne batem chiar şi pentru titlu anul acesta. Pot să vă spun, fără să dau însă nume, pentru că jucătoarele sunt încă sub contract, că negociem cu patru handbaliste pe care le dorim la Braşov. Este posibil să neînţelegem, cum la fel de posibil este ca de anumite jucătoare să ne despărţim la vară”, a precizat Chifu.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via