Şapte turişti au rămas blocaţi în telescaun, la Bunloc. Au fost salvați la limită!

Şapte turişti au rămas blocaţi în telescaun, la Bunloc. Au fost salvați la limită!

bunloc telschiŞapte turişti au rămas blocaţi într-un telescaun, miercuri, în jurul orei 17.00, la o altitudine de peste 1.000 de metri, în zona Bunloc din Săcele, din cauza unei defecţiuni la instalaţia de transport pe cablu, salvamontiştii şi jandarmii intervenind pentru salvarea acestora.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Braşov, Ciprian Aldea, la ora transmiterii acestei ştiri o echipă de jandarmi montani şi salvamontişti a ajuns la Bunloc, în localitatea Săcele, unde un grup de şapte turişti au rămas blocaţi într-un telescaun, după ce instalaţia de transport pe cablu s-a defectat.

„Colegii mei de la IJJ Braşov şi salvamontiştii se află acum acolo şi îi ajută pe turişti să coboare din telescaun“, a spus Aldea, citat de Mediafax. De asemenea, un echipaj SMURD a fost trimis în zona respectivă pentru a acorda ajutor turiştilor, în cazul în care va fi nevoie.

„Noi am trimis un echipaj SMURD într-o zonă cât mai apropiată. Se lucrează împreună cu cei de la Salvamont pentru că noi nu avem echipamente ca să urcăm pe munte prin zăpadă“, a spus, la rândul său, Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.

Aceasta era ultima cursă de coborâre cu telescaunul, iar la un moment dat un cablu a sărit de pe şine şi a blocat întreaga instalaţie. Din fericire, în jurul orei 19,15 toți turiștii au fost coborâți în siguranță.

Leave a Reply

Your email address will not be published.