Atenție dacă plecați la drum lung cu mașina! Circulaţia e întreruptă pe patru drumuri naţionale

Atenție dacă plecați la drum lung cu mașina! Circulaţia e întreruptă pe patru drumuri naţionale

drum viscolMeteorologii au emis o nouă avertizare de cod portocaliu, valabilă pentru judeţele Buzău, Vrancea, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Galaţi, Vaslui, Bacău şi Prahova, în timp ce cea de cod galben a fost restrânsă la 15 judeţe din jumătatea estică şi nordul ţării, până luni la ora 18.00.

Circulaţia rutieră este întreruptă pe patru tronsoane de drumuri naţionale, din Buzău, Brăila, Vrancea şi Galaţi, din cauza ninsorii abundente şi viscolului, informează Centrul Infotrafic.

Întreruperea circulaţiei a fost dispusă pe: DN22 Râmnicu Sărat – Brăila, DN2N Bogza – Caiata – Dumbrăveni (judeţul Vrancea), DN23B Măicăneşti – Ciorăşti (Vrancea) şi DN24D Tuluceşti – Vârlezi (Galaţi).

Din acelaşi motiv, circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone este restricţionată pe DN2B Buzău – limita cu judeţul Brăila şi pe DN2C Costeşti – limita cu judeţul Ialomiţa (tot judeţul Buzău).

Centrul Infotrafic recomandă şoferilor ca, înainte de a porni la drum, să îşi echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă şi să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să se deplaseze, iar în timpul deplasării, să adapteze viteza în funcţie de condiţiile meteo-rutiere şi să nu bruscheze comenzile autovehiculului. De asemenea, este necesar ca ei să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează permanent pe arterele pe care se circulă îngreunat din cauza condiţiilor meteorologice şi să permită accesul utilajelor de deszăpezire.

În judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, în zona de munte a judeţului Prahova, precum şi în judeţul Tulcea, cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 25 – 30 l/mp, vântul va avea rafale de peste 70 – 80 km/h, viscolind şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri, potrivit avertizării de cod portocaliu.

Avertizarea de cod galben de ninsori, viscol, precipitaţii mixte şi polei vizează acum Capitala şi 15 judeţe, respectiv Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Dâmboviţa, Braşov, Covasna, Harghita, nord-estul Mureşului, Bistriţa – Năsăud, Maramureş, Suceava, Neamţ, Iaşi şi Botoşani.

Astfel, în Moldova, în cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în zona Carpaţilor Orientali şi estul Carpaţilor Meridionali va ninge viscolit. În Dobrogea precipitaţiile vor fi mixte în primele ore ale intervalului şi izolat se va produce polei, apoi se vor transforma treptat în ninsoare. În aceste regiuni viteza vântului la rafală va depăşi 55 – 65 km/h.

Avertizarea exte valabilă luni de la ora 6.00 până la ora 18.00.

  1. In Brasov curatarea drumurilor este sub orice critica. Am citit ca se lucreaza cu 32 utilaje si ca s-au imprastiat 300 tone material antiderapant. NU CRED fata de ce este in oras, in special in sensurile giratorii.

    Reply
  2. Dezapesirea se face.. sub orice critica. Sau mai bine zis nu se face.Pe o vreme ca asta ar trebui sa mearga utilajele non-stop. In 2014 se mai arunca material antiderapant cu lopata. Rusine !!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.